2020-09-02 927 瀏覽
2人食,埋單只是$150!之前係網上玩遊戲拎到《生命之光》的免費換領券2張,見戲院開返,即刻帶屋企人去尖沙咀睇,順便係尖沙咀食下雪糕和食埋晚餐先回程,無意中發現左呢間抵食的店!屋企人叫咗海南雞飯,我就叫咗喇沙金邊粉,另外叫咗杯椰汁珍多冰和一份甜品--椰汁沙各米。👉🏻《海南雞飯》有飯有湯,雞下面仲超多生菜,多到食唔晒,屋企人唔咪好食菜,所以我把大部分生菜用來拌喇沙湯汁食😂👉🏻《喇沙金邊粉》湯底好濃,但是鮮味不多,有小型雞肉塊、蝦、豆卜、魚蛋等配料,金邊粉係超幼身的,而且份量真係好大碗,女仔一個人一定食唔晒,而且多到可以2個女仔share食添啊!我都是分左一半左右比屋企人食😆👉🏻《椰汁沙各米》由於餐牌無甜品樣睇,出於好奇而選了呢款甜品,來到先發現係椰汁西米露,但分別在於佢底部係放左焦糖,不過我無完全混合晒來食,因為焦糖多,會勁甜,只是把少少焦糖淋上面食就好了,寧願留返部分焦糖係底,食到最後因為太甜而食剩少少。👉🏻《椰汁珍多冰》由於我學過煮泰菜,當時學整珍多冰時覺得好甜,而且啲紅紅綠綠的啫喱又唔好食,所以每次都一定唔會叫珍多冰飲,今次都是屋企人叫的。但呢杯椰汁珍多冰改變左我對珍多冰的印象,飲
2人食,埋單只是$150!

👉🏻《海南雞飯》

👉🏻《喇沙金邊粉》

👉🏻《椰汁沙各米》

👉🏻《椰汁珍多冰》

但呢杯椰汁珍多冰改變左我對珍多冰的印象,飲落去唔會太甜,而且好濃滑,因為入面加左忌廉,所以飲落濃厚左,啲啫喱係綠色的,而且整得細粒好多,飲時易吸到,食落都唔會好甜,所以覺得呢杯椰汁珍多冰改良得幾成功👍🏻❤