黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
📍《 黑木亭居酒屋 》金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓話哂都咁耐冇返過鄉下🇯🇵😂每次掛住果度啲嘢食都會搵吓d日本餐廳,今次就搵咗間特色居酒屋,入面裝修好地道,食物擺盤亦都幾特別,玩味好濃😙▫️日本啤酒拉麵🍺🍜 $98目測幾乎每一枱都有叫😂因為佢嗰賣相真係好特別,超級打卡able😝佢用咗個高身嘅啤酒杯,將啲蕎麥麵放喺杯入面,上面仲有層好厚嘅cream🤩 食落去個麵偏甜,但係就唔算有好膩嘅感覺~▫️流心芝士玉子燒🥚 $78啲蛋味幾濃,配埋入面嘅流心芝士食相當唔錯~▫️櫻花蝦炸豆腐🦐 $98呢個係用咗好多櫻花蝦包住哂舊豆腐,然後攞去炸,十分脆口,咬落去啖啖櫻花蝦味🤗▫️A5宮崎和牛他他 配洋蔥及特制酸汁🥩 $199嗰擺盤好靚,足足有成十塊A5和牛鋪喺碟嘅周圍,中間仲有一個洋蔥粒砌嘅塔,上面放多隻蛋黃😝食果陣放啲洋蔥粒係塊和牛上面,蘸啲蛋黃同埋嗰酸汁食,fresh得嚟又好重肉味👍🏻▫️A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒🥘 $398我哋見佢嗰名咁過癮,即管嗌嚟睇吓咩料!一上枱就見到隻熊仔放咗喺個壽喜燒鍋嘅中間😂啲和牛同樣好香好有肉味,個鍋入面都幾多配菜咁,如果同幾個fd一齊share嘅話都係唔錯嘅選擇🍻▫️
📍《 黑木亭居酒屋 》
金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓

▫️日本啤酒拉麵🍺🍜 $98

▫️流心芝士玉子燒🥚 $78
啲蛋味幾濃,配埋入面嘅流心芝士食相當唔錯~

▫️櫻花蝦炸豆腐🦐 $98

▫️A5宮崎和牛他他 配洋蔥及特制酸汁🥩 $199

▫️A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒🥘 $398

▫️串燒 (黑豚五花腩、黑豚露荀卷)🍢 $38-58/串
嚟得居酒屋就梗係要嗌返幾串串燒啦!相入面嘅呢兩串分別係黑豚露荀卷同埋黑豚五花腩 (我哋仲有叫左其他串燒不過太心急要食冇影到相...),👦🏻覺得全部都幾好食,啲豚肉食落去肉汁滿滿,好香口!

人均消費 $300-400
推介度🌕🌕🌕🌕🌘

— 分店 —
天后清風街10號清風大廈地舖

#sesametea_尖沙咀
#sesametea_天后

#hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #foodporn #foodstagram #hongkongfood #hkfoodlover #instafood #foodphotography #foodblogger #hkfoodporn #hkfoodblog #hkeats #foodlover #hkigfood #hkrestaurant #foodpic #hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #香港必食 #香港好去處 #尖沙咀美食 #天后美食 #居酒屋 #japanesefood