🎀尖沙咀。厚福街新開張日式居酒屋🎀🪄店名* #一方堂居酒屋🔮地址*尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢大約$500 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵位於厚福街商業大廈中的居酒屋 由於系新開 所以都係抱住一試既心態黎試下 估唔到幾出色~一出lift已經感受到日式氣氛 充滿色彩繽紛的日本裝飾物 而且牆上有手寫黑板餐牌 可見十分有心思~餐廳內設有bar枱及普通木椅桌子 就算坐bar枱都唔洗擔心袋放既位置 餐廳已經十分貼心系凳底有置物籃😚🍽️食物質素🍽️整體質素不錯 以尖沙咀地區黎講 比較偏向性價比高的日式居酒屋🤗而且食物選擇種類多 足料豐富🙆👀評分💖💖💖💖🪄清酒煮大蜆$78蜆肉份量多 而且大大隻😍肉質肥美嫩滑 本身都幾擔心會好重酒味 因為個人好少飲酒 佢既酒味都係偏淡身 反而系鹹鹹地 帶出蜆肉鮮味👀評分💖💖💖💖💖🪄帆立貝$34帆立貝有四粒 中等尺寸 會配有甜味醬汁 燒得岩岩好 味道不錯😊🪄京蔥雞肉串$30雞肉無咩特別調味 反而用京蔥帶出雞肉本身鮮味 京蔥爽脆 帶有少許甜味 本身唔食蔥既我都覺得唔錯😋🪄雞翼串$30雞翼尺寸系偏向迷你 不過
🎀尖沙咀。厚福街新開張日式居酒屋🎀

🪄店名* #一方堂居酒屋
🔮地址*尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢大約$500 已加一(2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖
🪄清酒煮大蜆$78

🪄帆立貝$34
🪄京蔥雞肉串$30
🪄雞翼串$30
雞翼尺寸系偏向迷你 不過餐廳串既方法令到進食十分方便 雞翼表面有類似調味粉 好香口脆身😜

👀評分💖💖💖💖
🪄三文魚刺身$62
🪄油甘魚腩刺身$98
兩款刺身都十分新鮮 特別讚賞系三文魚刺身 食落去好滑 好似入口即融😍油甘魚腩佢系帶薄皮 都係十分肥美可口😊

🪄吉列廣島蠔$68
必叫!!炸皮十分薄身酥脆 熱辣辣新鮮炸起 蠔唔會有苦味 而且好大舊~雖然系油炸 但唔會食到成口油淋淋 所以系一d罪惡感都無🤣

🪄松島魚餅$88
第一次系日式居酒屋食魚餅 估唔到都ok啵 好彈牙 外皮系有焦香 入面肉質細嫩 加上特調醬汁 酸酸甜甜 更加可口😊

🪄忌廉芝士鰻魚卷$82
第一次見鰻魚卷入面包蔬菜 食落似菠菜~平時食卷物都係大大舊 好快就濟 雖然佢配上芝士 但因為配搭左菠菜 令成樣野即刻fresh左 唔會好易飽肚 鰻魚加芝士加菠菜 口感豐富且新意 值得一試~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️