螢火

Hotaru
去完歐洲旅行返黎 第一餐就食鐵板燒!呢間餐廳有得揀食omakase/ 鐵板燒🥳 係家鄉既味道🤪中意有私人空間d仲可以book鐵板燒房 一班朋友黎岩晒👍🏻咁岩做緊「11月螢火清酒祭」🍶全日指定免費清酒任飲 (午餐90分鐘,晚餐120分鐘)!!! 唔洗加錢😜!!!今次我食既係 鐵板燒午餐(月)一人前 $380+10%🥢1. 🥗沙律2. 🍞鵝肝多士前菜已經咁吸引!沙律有黑醋同好多菜 夠晒開胃之後就整件鵝肝多士🤤 超大舊又juicy! 望住師傅用埋紅酒煮 簡直有法國x日本fusion菜既感覺 🥰3. 🐟汁煮白鱈魚4. 🦪櫻花蝦配廣島蠔有兩大粒蠔!火力掌控得剛剛好 好考功夫!蠔夠晒fresh🥡 配埋鐵板燒燒香左既櫻花蝦就好似食脆片咁🤭4. 美國牛肉厚燒 🥩肉類自選一款 美國牛肉薄燒/ 厚燒/ 日木黑豚肉我就食開厚燒🐮 永冇甩拖~真係好高質既牛肉 冇upgrade到食A5都唔差!好滿足🤠5. 🌸櫻花蝦炒飯 + 漬物呢個炒飯都真係冇得輸😆金黃色飯粒係鐵板上彈彈下😍落埋蔥花、櫻花蝦等等既材料 真係食完前面咁多野都一樣食晒成碗飯!6. 🍲麵豉湯7. 🍨甜品(雪糕)/☕咖啡去到尾聲 飲完麵豉湯就可以自選雪

去完歐洲旅行返黎 第一餐就食鐵板燒!
呢間餐廳有得揀食omakase/ 鐵板燒🥳 係家鄉既味道🤪
中意有私人空間d仲可以book鐵板燒房 一班朋友黎岩晒👍🏻
!!! 唔洗加錢😜!!!

今次我食既係 鐵板燒午餐(月)一人前 $380+10%🥢
1. 🥗沙律
2. 🍞鵝肝多士
前菜已經咁吸引!沙律有黑醋同好多菜 夠晒開胃

3. 🐟汁煮白鱈魚

4. 🦪櫻花蝦配廣島蠔
有兩大粒蠔!火力掌控得剛剛好 好考功夫!

4. 美國牛肉厚燒 🥩
肉類自選一款 美國牛肉薄燒/ 厚燒/ 日木黑豚肉
我就食開厚燒🐮 永冇甩拖~
真係好高質既牛肉 冇upgrade到食A5都唔差!好滿足🤠

5. 🌸櫻花蝦炒飯 + 漬物
呢個炒飯都真係冇得輸😆金黃色飯粒係鐵板上彈彈下😍

6. 🍲麵豉湯
7. 🍨甜品(雪糕)/☕咖啡
去到尾聲 飲完麵豉湯就可以自選雪糕/咖啡
因為真係清晒成碗飯太飽 今次飲咖啡☕
一邊飲再同師傅傾下計 仲飲埋sake放題🍶
價錢合理 環境舒服 可以encore🔈!

P.S. 點完餐等緊師傅準備菜式 店員拎左部iPad比我🤪
原來係用黎寫自己心願!可以有電子天燈許願🏮😆 即時係大screen見到!
都幾好玩 大家可以黎我ig @couplefoodiediary 睇下我寫左咩⬅️🥳

P.P.S. 「11月螢火清酒祭」

1)全日指定免費清酒任飲 (午餐90分鐘,晚餐120分鐘)

2)凡顧客惠顧任何鐵板燒晚市套餐兩份,即送日本生蠔一份二隻。四份晚市套餐可獲贈二份日本生蠔,如此類推。(每日限量供應,送完即止)

3)凡惠顧午市套餐,均可以優惠價$160換領日本生蠔一份二隻。

星期一至日,所有假期適用 不可與其他優惠或折扣同時使用🤭