2017-03-15
好少喺香港食辣魚,尤其是近年。反而喺內地食咗好幾次。有比較下,真心覺得大陸正宗、好食好多。朋友想食辣嘢,我想OpenRice㩒,頭10間見到漁牧,好多好評,名又好聽,所以即刻打電話訂。今日星期三,6:30,又早,人唔會話太多,坐坐下都七金成。重點叫辣魚,點咗香辣鱸魚(三選一,另外兩款好怪),只有中辣,調好咗味道,唔可以少辣,但可以加辣。味道幾好。但魚就唔滑,係一啲都唔滑,同喺內地食差好遠,失望。仲要乜配菜都無,每樣都要加錢,內地係最少有大白菜、豆腐。每樣加大概$20,連魚點菜,魚到配菜已放好喺魚底。點咗午餐肉、大白菜、萵苣、紅薯粉,樣樣都好食。再加單安格斯牛肉 - 好有口感,好好味。小食叫咗醉雞 - 鞋、但入味。冬菇 - 幾好食。豆腐 - 辣咖,好好味,口感好。黑糖竹蔗矛根水 - 得凍,好好飲,夠晒黑糖味。三個埋單$960,每人$320。
黑糖竹蔗矛根水 - 得凍,好好飲,夠晒黑糖味。
三個埋單$960,每人$320。