2021-05-31 344 瀏覽
.🔻十三姨.今次去到旺角搵食,有幾間bookmark 阻想去既都排長龍,呢間之前都已經想試,今次見等幾張枱就等下啦☺️☺️.🔻西多雞翼($36)本身以為純粹炸完加蜜糖,食下食下就食得出有加埋牛油,所以叫西多雞翼,食落陣味都真係幾似,唔錯唔錯。.🔻花雕啫喱蕃茄($32)蕃茄新鮮,個味調得岩岩好,酸酸甜甜,雪得夠凍,花雕味唔係好重,可接受。.🔻灼燒雞叉燒湯米粉($62)本身以為係雞+叉燒,點知原來雞叉燒係一樣野黎既,明明望落去係雞樣,但食落就冇雞味,好奇妙😅😅.🔻十三飛($74)入面有牛肩胛,牛肋條,糖心蛋,我就揀咗銀針粉做面底,呢碗好食過個雞叉燒好多,起碼有牛味先😂d 肉都頗淋已咬既.總結:小食好食過主菜好多,佢唔係差,但唔係好值得要排隊去食,坐位都比較迫唔太舒服,有緣再食。
🔻十三姨
🔻西多雞翼($36)

🔻花雕啫喱蕃茄($32)

🔻灼燒雞叉燒湯米粉($62)

🔻十三飛($74)