餐廳: 容記小菜王
資訊:

我幾中意去中菜館食飯,覺得質素同環境都好似好啲,今次同屋企人去左太子容記食晚飯,啲小菜真係唔錯喎,又多選擇,樣樣都想試下😋揚名國際燒肉(細) ($98)燒肉外皮炸到金黃色、好脆口,食落索索聲😋肉就肥瘦均勻,睇到一層肥膏一層肉,食落都幾嫩,份量都幾多👍🏼小炒王 ($98)好大份,料又足,有蝦乾、魷魚仔、魚乾、腰果、韮菜花等等,絕不馬虎,雖然有少少咸,但送飯真係一流!容記第一咀 ($88)粒粒原隻墨魚咀,炸到好酥脆,炸粉唔厚,食落卜卜脆👍🏼砵仔焗魚腸 ($98)呢碟係順德菜,唔係到到有得食,畢竟準備功夫繁複,見呢到有就叫左一份。焗出黎金黃色好似crème brûlée 咁🤣表面係食蛋餅咁比較結實,但入面既蛋係蒸得好滑,加上魚腸,有嚼口,如果灑上少少胡椒粉食,更加好食😋八味酥炸九肚魚 ($138)九肚魚好大條,炸粉唔厚,炸得好酥脆,啖啖肉,幾好食👍🏼黑啤做緊優惠$25兩罐,一路飲啤一路食香口野,絕配🤣呢到既環境比較似酒樓,但有梳化卡位,坐得比較舒服😌服務都幾好,啲菜都上得快既。平日黎都坐無虛席😮,因為啲小菜真係幾好,下次再黎就試下啲海鮮先😋.味道 ★ ★ ★ ★ ☆環境 ★ ★

揚名國際燒肉(細) ($98)
揚名國際燒肉(細)

小炒王 ($98)
小炒王

容記第一咀 ($88)
粒粒原隻墨魚咀,炸到好酥脆,炸粉唔厚,食落卜卜脆👍🏼
容記第一咀

砵仔焗魚腸 ($98)
砵仔焗魚腸

八味酥炸九肚魚 ($138)
九肚魚好大條,炸粉唔厚,炸得好酥脆,啖啖肉,幾好食👍🏼
八味酥炸九肚魚

黑啤做緊優惠$25兩罐,一路飲啤一路食香口野,絕配🤣