2009-03-17
有成兩個幾月冇去,真係太掛住d小籠包了﹗今日4個人叫了4個餸,包括:1..指定動作 -- 小籠包 食黎食去都係金滿庭最好味,佢最抵死的地方係皮又薄,又唔穿,又有肉汁仲有湯,真係好好味;冇可能去金滿庭唔叫小籠包;2. 山東燒雞 又係小妹最鐘意的食物之一,細個成日係松竹樓食,而家已經唔係咁多地方有得食之餘,個汁仲唔係個個地方都整到咁好味﹗老實講,金滿庭同以前松竹樓個d都已經差了很多皮,但以今時今日黎講,暫時都未搵到另一個地方好得過佢﹗所以上左3字頭,又想復興一下味覺,我都推薦呢個餸﹗3. 炒飯老豆話要叫,冇所謂;炒得好乾身,係乾身過頭,變到d飯有d硬﹗4. 翅湯浸白菜嘩........好有驚喜﹗因為老豆食要食d軟身d嘅菜,所以阿媽叫要煮淋d,估唔到d菜身好軟,而且都有d翅,個湯亦好清甜﹗d菜就已經冇得彈架喇,不過有d嘢都要反應吓因為下午要返工,所以我準時11:30去到(因為openrice話佢開11:30),去到諗住入坐,點知阿姐話要派飛,11:45先開始入坐;咁你個網就改吓啦,我一家有老有嫩,係個門口到等15分鐘,其實佢又可以先讓d人入去坐住先都得jei,呢個15分的
今日4個人叫了4個餸,包括:
1..指定動作 -- 小籠包
2. 山東燒雞
3. 炒飯
4. 翅湯浸白菜
d菜就已經冇得彈架喇,不過有d嘢都要反應吓
因為下午要返工,所以我準時11:30去到(因為openrice話佢開11:30),去到諗住入坐,點知阿姐話要派飛,11:45先開始入坐;咁你個網就改吓啦,我一家有老有嫩,係個門口到等15分鐘,其實佢又可以先讓d人入去坐住先都得jei,呢個15分的安排,我極度唔滿意﹗