2023-06-21
2090 瀏覽
今日一如以往同朋友一齊行開旺角睇玩具,咁行咗咁耐就順便食啲嘢食,咁就去咗樂天皇朝度下睇下有冇嘢食, 咁其實呢度都開咗一排㗎喇, 咁我見佢啲小籠包應該都ok,咁就大家入咗去廢話少講睇下我食咗啲乜。原味小籠包:呢款小籠包以佢獨特嘅原味出名。皮薄餡多,包住鮮嫩嘅豬肉餡,每一口都可以感受到湯汁嘅滋味同肉汁嘅鮮美。 兩者配合得唔錯 ,口感同味道都幾好。李白醉雞:呢道菜以鮮嫩嘅雞肉為主角,配埋特製嘅酒。雞肉入味,口感滑嫩,醉雞湯汁混合咗不同香料,帶嚟一種微醺嘅風味。呢隻雞嘅口感同味道都好獨特,帶比我一種濃郁嘅美味享受。揚州炒飯:揚州炒飯色香味俱全,米飯粒粒分明,配料包括蝦仁、叉燒、雞蛋同蔬菜,加多咗豐富嘅口感同風味。 不過個飯唔算話太大,啱啱好夠兩個人份量。酸辣湯拉麵:呢道菜以酸辣為主角,配埋酸辣湯底加料同拉麵,湯底酸辣味濃郁,同埋拉麵搭配得恰到好處。呢道菜嘅湯底同口感都好突出,帶比我一種麻辣又鮮美嘅味覺享受。最後我覺得呢間樂天啲食物都有quality嘅,咁如果大家經開旺角嘅話可以試一試。 小籠包我覺得都值得推薦的。