2019-02-25 43 瀏覽
小清新cafe座落大坑小區內,環境幽靜,靠牆一排的高枱比較適合飲杯咖啡。我們來食lunch,所以坐一般高度的桌子。每桌上預先放了一瓶開水,自助形式可以省卻人手,也方便了客人。很多餐廳也提供All Day Breakfast,但真正做得出色者卻不多。Second Sip有兩款breakfast, house(有肉類)和veggie(素)。我和朋友點了house,十款食材豐富吸引。大啡菇好juicy;煙肉脆口唔乾;沙律菜調味不俗,酸酸地幾開胃;炒蛋中規中矩;焗豆則略為唔夠腍。明太子蟹肉意粉creamy得黎又唔膩,如果多啲醬汁會更好味。Hazelnut Chocolate甜度較高朋友的玄米綠茶latte拉花好可愛男店員主動介紹餐牌,細心有禮,服務抵讚。

Hazelnut Chocolate甜度較高

朋友的玄米綠茶latte拉花好可愛

男店員主動介紹餐牌,細心有禮,服務抵讚。