2017-08-25 23 瀏覽
最近好多地方都減價中,今日約左朋友過荃灣廣場行街,行完超累,要搵個地方休息下兼醫下個肚,商場入面d餐廳好多都已經食過晒好悶,想試新野~上網搵見到有間餐廳食打邊爐,見d相環境唔錯,價錢都ok,而且好近荃灣廣場,所以就決定去一試!起碼打邊爐有多d野食而且可以坐耐d~一入到去,見到餐廳唔算大,但係環境超舒服,完全係cafe或者靚靚西餐廳既裝潢,完全唔似邊爐店,好有驚喜XD 原來因為日頭係真係西餐廳,有其他野食~夜晚就做打邊爐~所以餐廳坐得好舒服好有feel.打邊爐第一件事當然係揀湯底,雖然餐廳叫辣度餐廳,辣湯底應該係主打,但我同朋友都唔食得辣,哈哈,好彩都仲有兩款無辣湯底揀,一個係濃豬骨湯,一個係清新水果湯底,豬骨湯成日見,但水果湯底真係第一次見,當然要試試~!揀完湯底就到食材啦~一般打邊爐有既料呢度都有,我地叫左雪花肥牛,雞肉,手打墨魚滑,白魚蛋,芝心丸,千層凍豆腐,響鈴,牛栢葉等等~食材都幾新鮮,我地最欣賞個雪花肥牛,擺盤好靚,味道同份量都好好~另外響鈴係新鮮炸起,可以即刻食又可以放落湯,即刻食仲好食,好脆!除左一般邊爐料,餐廳仲有即食既小食叫,我地叫左燒雞泡魚乾,雖然份量唔算大,但真係
最近好多地方都減價中
!起碼打邊爐有多d野食而且可以坐耐d~

,完全唔似邊爐店,好有驚喜XD 原來因為日頭係真係西餐廳

打邊爐第一件事當然係揀湯底
,哈哈,好彩都仲有兩款無辣湯底揀

揀完湯底就到食材啦
~一般打邊爐有既料呢度都有

除左一般邊爐料,餐廳仲有即食既小食叫,我地叫左燒雞泡魚乾
,雖然份量唔算大,但真係超好食
!!等湯滾個陣我地狂食左2/3碟,超好食!煙煙韌韌好好咬,唔會過鹹又唔會過硬,鐘意飲酒既拎黎送酒一流!

呀!唔記得左講個水果湯底~個湯主要材料係白蘿蔔同哈密瓜!
無錯係哈密瓜(定密瓜?XD) 真係好意外
,但飲落去又無問題喎,唔係甜味但有種凊甜既感覺~幾好飲