2019-11-19
講到要食泰國菜,識食既你就梗係要嚟香港泰菜集中地既九龍城啦!🤓聽人介紹就聽得多,自己就第一次黎「小曼谷海鮮燒烤屋」,門口有個吹氣公仔不斷同你招手咁👋🏻👋🏻 小曼谷係區內應該都頗有名氣,七點左右已經全店滿座啦👀😮 哩到仲有自助落單服務,scan下個QR code 就可以落單,方便快捷!1️⃣冬蔭公湯(選用原隻虎蝦) - 細 💰128- 如果兩個人黎,小妹覺得嗌細size 就夠哂喉啦,每人都可以有兩碗。冬蔭公湯十分正宗,而且辣得黎容易入口唔會嗆喉,仲有兩隻大虎蝦🦐,爽口彈牙,人人有份唔使爭!🤗2️⃣泰脆豬手 💰208- 一上台就知道隻豬手好有份量啦,打卡一流,十分吸晴。上台時已經幫你切好左一份份,方便可以即刻就食得啦!豬手肥瘦啱啱好,外脆內軟既口感你一啖就食到。個皮烤到香脆可口,食個陣仲聽到卡卡聲😮😮。唔好以為個豬手會好乾好硬,又竟然唔會喎,啖啖肉好滿足。仲有青瓜條紅蘿蔔條俾你解膩👍🏻3️⃣黃咖哩牛腩 💰88- 泰菜必食咖哩,今次揀左唔辣既黃咖哩,椰汁味🥥夠濃,送飯一流,用料絕不欺場,牛腩、青紅椒、薯仔、洋蔥十份足料!💯4️⃣鮮芒🥭蟹肉🦀炒飯 💰88- 大大碟足料香芒蟹肉炒飯,平時食開菠蘿🍍炒飯,今次就試
1️⃣冬蔭公湯(選用原隻虎蝦) - 細 💰128
2️⃣泰脆豬手 💰208
3️⃣黃咖哩牛腩 💰88
4️⃣鮮芒🥭蟹肉🦀炒飯 💰88
- 大大碟足料香芒蟹肉炒飯,平時食開菠蘿🍍炒飯,今次就試下芒果炒飯先。估唔到用甜甜地既芒果炒飯又幾夾喎,蟹肉、芒果粒、仲有肉鬆作配料等,泰味十足
5️⃣椰皇沙冰 💰32
- 本身想嗌原個椰皇嚟解辣,點知俾哩個椰皇沙冰吸引到。認真冇嗌錯,飲得出係用真·椰皇打出黎既,天然椰皇沙冰解渴又解辣👍🏻😋