呢間餃子店好似都好多人推介,所以都慕名而黎試下~-可能因為店名既關係,好多人黎到都會食餃子🥟 但自己對餃子興趣唔算大,反而想試下車仔麵既水準係點,所以就嗌左兩餸麵啦😋(俾同行既朋友取笑我可能係第一個唔食餃子既食客🤣)--餸既選擇對比其他店舖黎講都唔算太多,我就揀左豆卜同魚蛋。睇相都見到,啲餸都幾大粒而且有好多,但如果話overall份量,我自己一個唔算大食既女仔就覺得唔係好夠啦😂 所以見周圍既食客通常都會搭單加多份餃子食既~ 另外都叫左一杯凍豆漿飲,甜度適中,飲完就會啱啱好夠飽啦😋至於味道方面,我覺得做得唔錯既係個湯同啲餸唔會話太鹹,魚蛋既口感亦都幾特別,唔會有一種雪左好耐既冷藏貨感覺~🍢-價錢黎講,我覺得車仔麵呢個價位唔算話好抵,豆漿一杯都要$9,性價比唔算話特別高~🤔 同行既朋友叫左餃子食,$42有十隻大大粒好足料既,亦都有朋友同我講係佢食過最好味既餃子,所以係度食餃子應該係比較聰明同抵食既選擇😛-要小心既係,lunch hour係好多人排隊,自己揀左2點幾左右就唔使排隊,不過間店都幾爆架,好多街坊生意,啲位坐得有啲迫👻
呢間餃子店好似都好多人推介,所以都慕名而黎試下~

(俾同行既朋友取笑我可能係第一個唔食餃子既食客🤣)

豆卜魚蛋粗麵配凍豆漿

2018-02-02