2017-08-31
仲以爲呢間係一般的麵店,點知原來係以人蔘為主題嘅健康食店。點左餐單上兩款主打食物:沁沁飯及沁沁麪,還有三款特色小食:蜜糖芝士雞鎚🍗、香蒜檸汁鯖魚🐟丶醉雞卷🐣,睇吓小店點樣烹煮呢D食物。沁沁飯係臘味雞飯,有我至愛嘅臘腸😍。飯粒分明,完全吸收臘味的香味。主角沁沁麫🍜,湯底以朝白蔘丶紅棗丶雞等材料餚製成,好濃蔘味,仲比我發現有條人蔘,當然要食埋去😋。成個麪連湯比我KO哂,因為佢零味精,食多D都唔驚😝醉雞卷真係要比讚👍👍,竟然有水晶層出現,雞肉充滿濃香酒味又夠滑,小店好少會有呢樣小食。檸汁鯖魚🐟上邊嘅炸蒜片,脆卜卜好好味,夾一口鯖魚再點少少柚子檸汁💦,口感好新奇,呢個食法原來係老闆諗出黎,好OK囉👌👌。再試埋蜜芝雞鎚,味道同口感都滿意,啖啖肉😋。見到隔離枱叫左羅漢果茶,一邊飲一邊話味道好濃郁,咁我又忍唔住叫返杯,$5蚊雞健康過飲汽水。整體而言,呢間食店收費算係離地平🤣,但每樣食物都好認真製作,係對客人嘅尊重👏,對食物嘅愛惜👏👏,加油呀!認真係會鸁嫁💪💪