2020-06-11
話說芝加哥既串燒酒吧我成日去,因為方便就腳,價錢正常但質素好坐得舒服😌又傾得舒服,服務又唔錯👍🏻所以知道佢地開左西餐行fine dining路線,二話不說即刻去試試🏃🏻♀️🏃🏻♀️🏃🏻♀️餐廳唔大,加埋都係十零個位,坐高枱值得一提高枱幾舒服😌👍🏻餐廳裝潢幾有情調,適合換酒杯底傾計🥂平日8點去到,爆場,我地坐埋最後一張空檯餐牌簡簡單單,一張食既一張飲既但選擇都唔少,小食主菜酒精都應有盡有我地叫左兩個Main 一個小食 兩杯酒🥰肉醬墨西哥粟米脆片份量唔錯,幾大份蕃茄莎莎同埋肉醬分開上值得一鑽,可以保持粟米片既脆度👍🏻單食左一塊粟米脆片,調味唔錯,唔算好濃,但味道幾香,又有淡淡既粟米🌽香最鐘意係佢個口感夠脆但唔會太硬,食到介口全部撈埋一齊食個味道非常好本身有芝士同埋橄欖,芝士係白芝士,口感軟滑唔會太濃,配濃味既肉醬幾夾肉醬個調味有驚喜😍本身口感夠濕唔會乾淨淨食落香草味幾夠,肉粒有口感之餘又唔會太大粒配埋蕃茄莎莎令成個小食多番啲freshness係非常唔錯既小食👍🏻👍🏻👍🏻黑松露帶子燴飯份量都係比想像中多🤗色水唔錯,入口幾creamy 奶香味幾足👍🏻成個調味微咸,配埋忌廉既香,芝士碎片加左啲口
坐得舒服😌又傾得舒服,服務又唔錯👍🏻
餐廳唔大,加埋都係十零個位,坐高枱
值得一提高枱幾舒服😌👍🏻
餐廳裝潢幾有情調,適合換酒杯底傾計🥂
平日8點去到,爆場,我地坐埋最後一張空檯
餐牌簡簡單單,一張食既一張飲既
但選擇都唔少,小食主菜酒精都應有盡有
我地叫左兩個Main 一個小食 兩杯酒🥰
肉醬墨西哥粟米脆片
份量唔錯,幾大份
蕃茄莎莎同埋肉醬分開上值得一鑽,可以保持粟米片既脆度👍🏻
最鐘意係佢個口感夠脆但唔會太硬,食到介口
全部撈埋一齊食個味道非常好
肉醬個調味有驚喜😍本身口感夠濕唔會乾淨淨
食落香草味幾夠,肉粒有口感之餘又唔會太大粒
配埋蕃茄莎莎令成個小食多番啲freshness
係非常唔錯既小食👍🏻👍🏻👍🏻
黑松露帶子燴飯
份量都係比想像中多🤗
色水唔錯,入口幾creamy 奶香味幾足👍🏻
成個調味微咸,配埋忌廉既香,芝士碎片加左啲口感同埋另一種奶香,令整體層次上升
燴飯用既飯粒食得出係意大利燴飯,唔係碎曰時出面會食到既淋晒,無口感既燴飯粒
食落粒粒分明,有咬口,配埋啲芝士拉絲同埋黑松露既香味
加埋蒜片、磨菇片等等,口感味道都非常好🥰
仲有帶子大大隻,又夠厚身,食落啖啖肉
肉質嫩口,都算新鮮,唔錯👍🏻👍🏻
主角 Wellington Beef 😚
本人最喜歡菜式之一,整得好食係要啲工夫同架勢
上菜既樣子唔錯,威靈頓牛焗得金黃,配菜小小心思粟米原條唔係切粒,視覺感覺上都好啲!幾有心思!
切落去威靈頓牛到,超脆既聲音😍😍😍
切開係接近5成熟,賣相相當不錯👍🏻
酥皮焗到好香脆,皮薄,切落咔咔聲令人食指大動
食落好香牛酒既酥味,唔會太厚又唔會淋
薄脆得黎食到有幾層酥皮,非常唔錯
牛肉肉質軟腍,基本上完全不廢勁就可以切開
入口牛味濃郁,肉質軟腍,唯一配牛油味重既酥皮會突出牛肉既膻味
所以餐廳好聰明咁配左個肉汁,肉汁味道豐富
好神奇地減但左酥皮配牛油去膻味👍🏻
配菜都唔簡單,你燒野菜,有粟米🌽、茄子🍆等等
食落都新鮮,燒出黎都幾香,好食!
我地叫左apple cider
唔會好甜,蘋果味幾重幾香甜👍🏻👍🏻