2018-09-16
是夜去完醫院探病,同行友人話想食越南野,佢就帶左我去荃灣享和街呢間小店揾食!睇門外既餐牌都估到佢哋幾有心機經營!餐廳雖少,人氣就極大,長期處於滿座狀態!餐廳佈置以簡單為主,不過還是見到落左心機喺度!收銀都要去到廚房處理,可見餐廳係幾咁忙餐牌好有街頭手小食檔,手寫餐牌既風味,選擇多,由粉麵飯,法包都有供應,據說法包是餐廳既招牌出品,不過我哋今晚主打撈檬粉!先送到嚟既係飲品咸檸七,咸檸味道頗重,醃得唔錯!推介芒果奶昔果味濃郁,略甜,帶點奶香,係唔錯既組合!越式小食拼盤,份量唔錯,包括雞翼,春卷蝦,扎肉,每樣有3 件,賣相都唔錯,春卷香脆,雞翼香口,蝦餅同扎肉有咬口,唔錯唔錯!我同朋友都各自叫左碗牛肉撈檬,份量頗大,賣相佳,配料如青瓜,蘿蔔絲,肉鬆等。。滿滿鋪滿檬粉面!牛肉做得幾軟稔入味,牛味佳,檬粉幾彈牙,夾埋d 配料嚟食幾有咬口,加埋少少酸既檬粉汁,係幾開胃,估唔到簡單既檬粉整得幾好食呢碗就係另一碗檬粉! 份量真係唔少,大食既人一個都未必食得晒
睇門外既餐牌都估到佢哋幾有心機經營!
餐廳雖少,人氣就極大,長期處於滿座狀態!
餐廳佈置以簡單為主,不過還是見到落左心機喺度!
收銀都要去到廚房處理,可見餐廳係幾咁忙
先送到嚟既係飲品咸檸七,咸檸味道頗重,醃得唔錯!推介
芒果奶昔果味濃郁,略甜,帶點奶香,係唔錯既組合!