2021-06-19
今日因為見客關係去到藍田區見客都已經差唔多成六七點非常之咁肚餓所以就諗住喺藍田區度食一食飯解一解肚餓天氣實在太熱本身都冇乜胃口而且附近都冇乜好食嘅餐廳忽然之間就見到呢間帶一燒鵝見到佢嘅牌面都非常之咁靚所以就入去試一試佢哋嘅餸菜而且仲見到佢哋話係新鮮喺店入邊燒製燒鵝所以就同個同事入咗去醫肚雖然呢段時候好多食肆都係冇乜客但係估唔到嚟到呢度住宅區呢度嘅等位同埋入座率就非常之咁高差唔多全院滿座可能同事一坐低之後就一定係叫佢最出名嘅燒鵝例牌叫咗下裝一份一上到黎嘅燒鵝斬得非常之咁靚唔單止佢嘅皮非常之咁趣趣博博而且仲唔會過分油膩食得出燒鵝嘅新鮮味道可能就係因為燒鵝喺店入面制作果然新鮮製作好嘅燒鵝係非常之咁好味見佢嘅小米做得非常之咁出色之後我哋叫多咗雙拼就係燒肉拼叉燒瀬粉燒肉少少肥再配上鬆化嘅外皮冇得彈個人覺得叉燒就正正常常不太出色再配合埋個粉非常之咁好食最後因為口痕方面叫多咗椒鹽豬扒揸得非常之咁香脆估唔到小區嘅燒味店都非常之咁出色值得一讚
可能同事一坐低之後就一定係叫佢最出名嘅燒鵝例牌叫咗下裝一份
一上到黎嘅燒鵝斬得非常之咁靚