2019-05-30 2592 瀏覽
第一次食呢間酒店嘅自助餐,有信用卡優惠埋單around $800一個人。整體都ok,食物質素好,海鮮(冇生蠔)、刺身都好新鮮,熟食種類我就覺得少左啲,甜品種類就好多welcome drinks好少酒店buffet會提供welcome drinks,只會提供餐茶,但呢度就兩樣都有,welcome dirnks大致上有cocktail, mocktail, juice, beer海鮮每樣都攞啲試下龍蝦啖啖肉但略嫌冇乜龍蝦味;反而蟹鉗就好有鮮味;蝦都彈牙;麵包蟹好多膏,可以食唔停!真心推介青口、螺就正正常常;長腳蟹都好正,唔會太咸海水味刺身選擇多,鮑片好爽脆,墨魚亦好新鮮,會張嘴壽司唔會大大舊飯咁質飽你,樣樣都finger-sized熟食就攞左:羊架(屋企人食,我唔食的)、西冷(話係鹿兒島和牛,油脂好多,我覺得有啲漏)、薑蔥蠔(細細隻,ok啦)、中間燘鮑魚(好味!有咬口)、鵝肝多士(中間夾左菠蘿,味道好夾,鵝肝入口好滑好香)甜品控嘅天堂盡量試多幾款,要同我個胃講聲辛苦哂,macaron好好食仲有比較impressed嘅有開心果蛋糕、泡芙、士多啤梨千層酥雪糕、sorbet,有6款,我揀左tir

welcome drinks

海鮮每樣都攞啲試下
青口、螺就正正常常;長腳蟹都好正,唔會太咸海水味

刺身選擇多,鮑片好爽脆,墨魚亦好新鮮,會張嘴

壽司唔會大大舊飯咁質飽你,樣樣都finger-sized

甜品控嘅天堂
盡量試多幾款,要同我個胃講聲辛苦哂,macaron好好食

雪糕、sorbet,有6款,我揀左tiramisu同芒果

間中有梳芙厘出爐,朱古力味冇乜,有個fail左塌左

訂位時可special request寫名牌的生日蛋糕,好窩心