2021-03-18
今晚朋友帶我去食燒肉,坐低時見到個餐牌都覺得好特別,因為成吉思汗燒肉我都係第一次食,加上日本風crossover 蒙古燒肉都幾有特色!胡麻沙律:麻醬沙律🥗幾新鮮幾fresh,上層鋪了一層香脆的薯片,使進食時更添口感。螢光魷魚🦑魷魚口感爽脆,鹹香醬汁襯托出鮮味,加上檸檬汁作點綴,作為開胃前菜亦是不錯的選擇。韓式豬腩卷:辣辣地,幾惹味!腩肉肥瘦均勻,口感有嚼勁。蒙古羊捲肉:羊羶味真係好正!喜歡吃羊真的不容錯過!紐西蘭羊後膝:骨肉分離,燒的時候份外方便,咬落時啖啖肉,配搭孜然粉進食味道更見一絕!吉列炸蠔:即叫即炸,靜置一兩分鐘後,溫度剛好可以放入口而不熨嘴,脆漿厚度恰到好處,金黃酥脆而不過於油膩,蠔肉飽滿而且蠔味十足,沾上沙律醬後更能突出蠔味,令口感和味道更為豐富。車海老蝦🦐肉質鮮甜,口感彈牙!總的來說,今晚餐飯真係令我和朋友都好滿足!而且食物價錢也合理,整體服務也是令人滿意的。☺️
胡麻沙律:
螢光魷魚🦑
韓式豬腩卷:
辣辣地,幾惹味!腩肉肥瘦均勻,口感有嚼勁。
蒙古羊捲肉:
羊羶味真係好正!喜歡吃羊真的不容錯過!
紐西蘭羊後膝:
吉列炸蠔:
車海老
蝦🦐肉質鮮甜,口感彈牙!