2022-08-30
2022.08.29暑假就完都無去過一次旅行🧳真係好傷心😭今晚朋友話帶我去銅鑼灣醫下日本癮🇯🇵餐廳以簡約日本木系風格裝修🪵客人點餐後,會有廚師🧑🏻🍳即場在客人面前烹調食物🔥我地兩個都係牛魔王🐮所以點左Premium Wagyu Set $680 & Deluxe Wagyu Set $980 ✌🏻前菜三點1️⃣清甜爽脆既北海道白粟米🌽2️⃣鮮甜彈牙既磯煮飽魚3️⃣滑嫩細滑入口即化既鮟鱇魚肝🐟刺身三點1️⃣厚肉肥美帆立貝2️⃣嫩滑甘香既中拖羅3️⃣爽口帶油香既深海池魚海膽和牛他他由黑魚子⚫️海膽🟠鵪鶉蛋🥚雪梨粒🍐和牛🐮一齊攪拌後進食🥣味覺會由甘香鮮甜達至清新爽口🌿蒸物♨️墨魚汁🦑三文魚籽蒸蛋神秘黑色既墨魚汁鋪滿在滑溜既蒸蛋上,再加上鮮味既三文魚籽同一粒彈牙🦷既墨魚BB🦑感覺好特別🖤牛牛系列🐮1️⃣美國🇺🇸熟成28日牛肉🥩相對味道較濃厚2️⃣日本🇯🇵和牛西冷🥩滿滿油香,肉質柔軟3️⃣日本🇯🇵和牛肉眼🥩油花豐富均勻,肉質細嫩4️⃣厚切牛舌加上淡雪鹽、辣椒蘿蔔蓉 、日本萬能蔥、炸蒜片、柚子酸汁、洋蔥絲一起攪拌後進食,香口又多種味覺👍🏻而且可以食生雞蛋既朋友🥚廚師會配上日本🇯🇵紅雞蛋❤️同黃雞蛋💛與唔同牛肉一起進食更鮮味😋季節野菜盛盒🥬
暑假就完都無去過一次旅行🧳
1️⃣美國🇺🇸熟成28日牛肉🥩相對味道較濃厚
2️⃣日本🇯🇵和牛西冷🥩滿滿油香,肉質柔軟
3️⃣日本🇯🇵和牛肉眼🥩油花豐富均勻,肉質細嫩
季節野菜盛盒🥬
加上醬汁既新鮮洋蔥🧅黃芽白、冬菇、南瓜🎃金菇、春菊菜、芋絲、紫心蘿蔔、豆腐、青蘋果🍏廚師悉心安排食用次序,最後酸酸甜甜既青蘋果可以解牛肉既油膩😉
日式清湯🥣
清甜加上有d菇🍄好順滑😗
滿溢筋子釜飯
用上日本🇯🇵岩手縣一見鍾情米💘🍚加上黑松露、蟹肉、毛豆一齊煮!食客可任意添加三文魚籽🧡相當邪惡😈
飲品🍺🧃
三德利特選生啤酒 🍻$58
信州蘋果梳打🍎🫧 $48
甜品🍮
晶瑩通透既水信玄餅🌸加上甜甜既柚子雪糕🍦為呢餐飯畫上完美句號🔚