2017-01-19 93 瀏覽
朋友喜歡食韓國野,但係又唔想食咁貴,上網搵到觀塘有一間好似價錢比較合宜既韓國餐廳。裡面就好似一間咖啡店,有好多唔同既特色飲品,不過只有部份係有韓國既感覺。白桃乳酸特飲$32我最鍾意飲D特色既野,好有蜜桃味,好香甜,唔係太化學囉!熱拿鐵咖啡$16估唔到竟然咁抵飲,我朋友覺得沖得唔錯⋯我就冇飲,因為我唔係太鍾意飲咖啡,齋比相機食算。韓國新高梨豬手肉沙律$68估唔到有豬手既沙律都可以買呢個價錢,幾抵食。D豬手唔係太鹹,韓國豬手同埋平日西餐既鹹豬手有好大分別,佢地主要係食骨膠原同埋好嫩滑既質感!所以呢個配搭好清新,D沙律菜好鮮,冇咩雪藏味!豬手質感香滑,Like!熔岩芝士炸雞麵包$108好大嚿,麵包好多如果一個人食一定食晒,入面有D芝士炸雞,加上炸雞揸得唔錯,有埋芝士味好好味,食買麵包原來都幾神奇!麵包因為中間D野好熱,所以變林左,不過口感都可以就連甜品都幾好味,又有好多款唔多既韓國菜,味道同韓國正宗差無幾,價錢黎講真係幾抵食