好友知我鐘意食小籠包&担担麵, 介紹呢間詠藜園, 佢話係老牌上海菜, 而且好多人食, 要排隊。去到真係好多人等位, 好友一早拎左飛, 等左25分鐘入去。叫左兩籠鮮肉小籠包, 兩碗担担麵(一辣一唔辣), 一個椒鹽豬手首先黎既係担担麵, 一聞之下, 同平時食開其他舖既無咁出名担担麵比較, 竟然係呢間老字號既無咁香食落果然失望, 湯底好似溝左一半以上既清湯, 無左担担麵應有既香濃, 麵條口感一般亦唔掛湯, 一個字: 差跟住黎既係椒鹽豬手, 食落都算香口, 不過食完好口渴, 好多味精最後出場係兩籠鮮肉小籠包, size比一般大隻, 但一咬, d皮厚到, 仲厚過喺超市買返黎既叮叮小籠包專程黎食既一餐, 兩人埋單食左310蚊, 唔算貴, 但老牌上海菜黎講真係唔好食, 唔明點解咁多人排隊。唔會再食喇

去到真係好多人等位, 好友一早拎左飛, 等左25分鐘入去。