一直都好鍾意食 #壽喜燒 呢日襯restaurant week book 咗銅鑼灣嘅 #壽兵衛 記得book位,週末下晝都好Full平時食壽喜燒會好忙,又要睇火,又要趁熱食,仲想影相打卡,真係顧唔到咁多😂😂而呢度全場只有bar 檯,每兩個位就有一位師傅專門煮俾你,服務周到兵之膳 原價$468 Restaurant Week $368 一位1️⃣刺身三點帶子,油甘魚,拖羅新鮮好味😋 帶子爽口鮮甜,拖羅肥美極多魚油!深海池魚肉質爽彈2️⃣茶碗蒸 面頭勁多三文魚子,蒸蛋入面有蜆肉, 蛋味好重,好滑!3️⃣鹽煎牛舌牛舌煎得七成熟,剛剛好,都幾腍身,配上淡雪鹽稍為調味,岩岩好4️⃣和牛肉眼 及 和牛西冷未食煮之前,師傅已攞出黎俾我地打卡,和牛好薄,肉同肥的分怖十分均勻,未食已知應該好好味👍🏻師傅叫我地準備手機,一落煎pan,立即落醬汁,幾秒就要離火,煮得岩岩好!牛嘅肉同油份比例平均,牛味濃郁,入口即溶,同時充滿焦香,以及壽喜燒汁嘅惹味!加埋超甜南瓜,齒頰留香5️⃣野茶四點南瓜,皇帝菜,芋絲,紹菜,紅蘿蔔食完和牛,醬汁用黎煮熟野菜入哂味,蔬菜亦都非常新鮮!6️⃣美國熟成肉眼熟成牛嘅肉味更香濃,肉質比較實淨😋7️⃣御飯 及烏冬
一直都好鍾意食 #壽喜燒

記得book位,週末下晝都好Full

1️⃣刺身三點
帶子,油甘魚,拖羅

2️⃣茶碗蒸
面頭勁多三文魚子,蒸蛋入面有蜆肉, 蛋味好重,好滑!

3️⃣鹽煎牛舌

4️⃣和牛肉眼 及 和牛西冷

5️⃣野茶四點
南瓜,皇帝菜,芋絲,紹菜,紅蘿蔔
食完和牛,醬汁用黎煮熟野菜入哂味,蔬菜亦都非常新鮮!

6️⃣美國熟成肉眼

熟成牛嘅肉味更香濃,肉質比較實淨😋

7️⃣御飯 及烏冬
御飯即係白飯,烏冬都整得好入味,質感煙韌,面頭落少少芝麻好香

8️⃣清湯
最後食甜品前清一清喉嚨!去油膩!

9️⃣益力多雪芭
自製雪芭,好重益力多味,唔太甜,岩岩好,完美句號!