將軍澳海旁一家主打韓國菜fusion甜品既打卡Cafe無論係食物水準定係餐廳環境報置都很不錯價錢定位亦很合理,來作朋友聚餐/約會也適合最鐘意餐廳入面既鞦韆椅位置,搖着搖着很治癒•泡菜煙三文魚他他以爽脆既酥炸球釀入涼拌煙三文魚和韓式泡菜,配上乳酪醬,味道新穎有驚喜,酸酸辣辣既口味作為前菜相當開胃。•煙霧離漫海鮮芝士雪山飯 以玻璃罩蓋住上枱好有神秘感🙈 打開玻璃罩散出滿滿煙霧,隨即見到可愛造型既活雪山,外層以入口即溶既蛋白層包住紫菜海鮮炒飯,一切開雪山,置於頂部既蛋黃慢慢流進海鮮飯內,營造出火山爆發既感覺,海鮮飯入面配料很多,蝦仁、八爪魚、蜆肉、帶子等,原來呢個飯仲係冬日限定先有架,記得想試要快啲黎試🫶🏻•日本宇治抹茶配烤麻薯窩芙雪糕抹茶窩夫食落好鬆軟,窩夫上擺放左一片麻薯片,口感煙韌,加埋忌廉同雪糕一齊食超滿足😌•洛神花冰極熊西柚白桃梳打 •藍蝶花冰極熊柑桔梳打兩杯飲品都會有隻可愛熊仔造型既冰塊,兩杯味道都是甜中帶小小酸,小朋友大人都會鐘意😊
將軍澳海旁一家主打韓國菜fusion甜品既打卡Cafe
無論係食物水準定係餐廳環境報置都很不錯
價錢定位亦很合理,來作朋友聚餐/約會也適合
最鐘意餐廳入面既鞦韆椅位置,搖着搖着很治癒

•泡菜煙三文魚他他

•煙霧離漫海鮮芝士雪山飯