2024-05-10 6 瀏覽
今日落大雨,行完donki喺附近搵間餐廳🍴坐下休息下,樓下見到喱間環境唔錯,同埋有齊咁多國嘅東南亞菜,入嚟試一試。泰式牛肉沙律(少少辣)$138講真,一開始比呢個前菜嚇親,冇諗過個牛肉係咁好食,佢應該喺慢煮嗰種方式,keep住五成熟,肉質勁嫩滑,口感勁軟身。再配上佢嘅特製醬汁,真係無懈可擊,同埋份量超大份差唔多成塊扒喺度,絕對絕對推介。串燒沙嗲(六串)$128呢個份量真係好大份,完全低估咗佢,佢每一串串燒,每嚿肉都好大嚿。齊晒雞牛豬,下次如果一班friend嚟嘅話呢,一定要再叫。牛油雞咖喱(唔辣)$138個咖喱一上嚟就已經超級香,同埋真係熱辣辣,咖喱果然係要配雞係最好食,當然當然一定要再配上呢一個薄餅,今次叫咗酥油薄餅($38),其實即係手抓餅,口感層次會比烤餅豐富。越式炸香蕉($78)呢個係用咗好多果仁包裹住條香蕉之後再炸,再配上蜂蜜,第一次食,感覺覺得幾神奇,開頭以為係連蕉皮炸,其實佢係應該用粉漿包住條香蕉。其實係澱粉質作為甜品嚟講真係太飽了。飲品:Fruit Float $68(mango,pineapple,orange juice)冇錯,就係酸酸甜甜嘅感,比較大杯,可以慢慢飲

泰式牛肉沙律(少少辣)$138

串燒沙嗲(六串)$128

牛油雞咖喱(唔辣)$138

越式炸香蕉($78)

飲品:
冇錯,就係酸酸甜甜嘅感,比較大杯,可以慢慢飲,不過比較甜。

Rise & Shine $58 (cucumber,cranberry,lime)
呢杯就比較清新,唔會太甜。
2024-05-04
  • 泰式牛肉沙律