2022-07-13 251 瀏覽
📍 三原 鐵板燒我諗繼sukiyaki之後,我最鍾意食嘅席前料理就係鐵板燒。今次都係透過Dining City Book,見到lunch menu CP值好高,而且都有朋友推介,所以就決定入嚟將軍澳一試🫶🏻Restaurant week嘅午餐真係非常抵食,頭盤有沙律,茶碗蒸,然後鐵板燒部份有兩道菜,最後有炒飯,麵豉湯同甜品。咁多樣嘢只係$248😝真係超值💰👍🏻所以因為咁抵🤣所以我都加咗$200 upgradeA5 和牛厚燒,好滿足。依然覺得係物有所值,厚切令口感更加Juicy,和牛味更香濃,不過因為和牛油脂較多,食多幾件就會膩,依度份量就控制得幾好。另外一道菜朋友就揀咗鵝肝多士,鵝肝仲厚過塊多士,好有誠意🤤好味但係冇咩驚喜,而我就揀咗a4和牛漢堡,配上日式醬汁,仲有旁邊嘅蘿蔔蓉,可以中和返漢堡嘅濃味。而家睇到張相已經想再食🫠其餘前菜,炒飯等等都係有水準,唔會因為價錢平而將貨就價,整體來講都會推薦大家去,只係對住喺大西北嘅我覺得有啲遠,不過性價比咁高都會有下次🥰下次會試佢哋嘅晚餐再比較一下😆
📍 三原 鐵板燒