2021-03-09 108 瀏覽
📍The Pizza Pig味道:⭐️⭐️⭐️⭐️位於將軍澳donki附近既一間餐廳👨🏻‍🍳環境開揚而且裝修仲好有外國feel👯‍♀️❶ Signature Piggies $198連鋪名都叫pizza pig🍕點可以唔一試呢到既pizza呢🐽Pizza係長形嘅 即叫即整 上枱時熱辣辣🔥呢款既配料好豐富!😍當中包括:招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、水牛芝士、烤燈籠椒、洋蔥🐷食落口簡直係啖啖肉🍖而且呢個配搭都好新穎 🎉從來冇諗過豬手會融入喺Pizza入邊🍕呢款完全岩曬鍾意食肉又鍾意食Pizza嘅你👍🏻❷Pan-roasted seabass fillet & stewed prime seafood $178主菜方面我就揀咗一款海鮮🍤呢個餸菜包含咗好多唔同配料🐡包括:煎海鱸魚柳、鮮蝦、蜆、辣肉腸、麵包粒🐟魚柳煎得有小小脆身 宜家食落無骨🐳而鮮蝦同蜆都非常新鮮 唔會有雪藏味🦐不過可惜嘅係麵包粒擺咗喺醬汁上面 就淋左小小🍞如果係脆卜卜一定更加正👀❸Shakes: kitkat Mocha $72個人係想推介呢杯沙冰🍹甜到恰到好處 而且仲配上一條抹茶味嘅Kitkat🍫好味同時又岩曬打卡📸❹S
📍The Pizza Pig

從來冇諗過豬手會融入喺Pizza入邊🍕
呢款完全岩曬鍾意食肉又鍾意食Pizza嘅你👍🏻

主菜方面我就揀咗一款海鮮🍤
呢個餸菜包含咗好多唔同配料🐡
包括:煎海鱸魚柳、鮮蝦、蜆、辣肉腸、麵包粒🐟
魚柳煎得有小小脆身 宜家食落無骨🐳
而鮮蝦同蜆都非常新鮮 唔會有雪藏味🦐
不過可惜嘅係麵包粒擺咗喺醬汁上面 就淋左小小🍞
如果係脆卜卜一定更加正👀

❸Shakes: kitkat Mocha $72
個人係想推介呢杯沙冰🍹
甜到恰到好處 而且仲配上一條抹茶味嘅Kitkat🍫
好味同時又岩曬打卡📸

❹Shakes: Pineapple & Peach $72
呢杯飲品都相當驚喜🙊
冇諗過菠蘿同埋桃原來係perfect match🍍🍑