.住左將軍澳咁耐 平時好少係將軍澳搵食😅 因為覺得黎黎去去都係大商場同連鎖店 無特別之餘又唔好食 今日係將軍澳群組見到有街坊介紹呢間新開既「初心」.餐廳位置係The Parkside 地下 (之後開左Donki會好旺個頭) 晚市放題每位$338 ,9時後入座有8折😍 大部分食物都任食任點(除刺身同蟹類).▪️餐前小食 四小碟前菜 包括有蝦餅,鴨血,四季豆,小雲耳 冷盤整得幾好食 為左留肚 無乜點食 .▪️刺身拼盤跟每位既份量上碟 有三文魚 甜蝦 八爪魚 海膽 帶子 刺身新鮮又厚身 比一般放題質素好 .▪️麻辣雞煲叫左少少辣 乾蔥洋蔥辣椒爆得好香 重點係雞件唔會切太大件 好快熟 所以好滑身 .▪️湯底 擇左蕃茄美人鍋🍅🍅🍅 勁讚個湯底 超多蕃茄加上豬骨熬湯 蕃茄味道濃就不在話下 仲要後來加完水都仲好夠味 中間無咩點豉油都好好味 .▪️環球海鮮船海鮮真係好好好正 有現切龍躉腩片 鮑魚 青口 新鮮蝦 白蜆 頂角膏蟹 😍😍😍主要黎食海鮮都可以回本 海鮮好新鮮 因為佢間鋪有成個海鮮檔 好多海鮮都係新鮮既 即拎即煮 雖然頂角膏蟹唔係任食 但爆膏真係好正 真係成隻都係肥美既蟹膏 .▪️極上肥牛 and 黑豚

▪️餐前小食

▪️湯底
蕃茄美人鍋

▪️環球海鮮船

▪️極上肥牛 and 黑豚肉
肥牛好靚仔 牛味重之餘 肥瘦適中有咬勁 最緊要係牛都係任食 👍🏻👍🏻 黑豚肉不過不失 實在太飽 只係食左少少
▪️多款火鍋配料
仲有好多你講得出都有既配料 不過眼見大部人都唔太食得落啦🤣🤣
今日食呢間放題真係顛覆晒我對將軍澳無野食既感受 只係要預左食完呢餐真係可以24小時唔食野🤣🤣🤣真係好滿足又好食 佢仲有早鳥宵夜同生日優惠 大家可以留意下❤️
📌地址:將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖
💰價錢:$338(任食任飲)
👅推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5星為最高)
———————————————————
頂角膏蟹