2020-12-16
💛將軍澳food court系列 - 𝑼𝒑𝒑𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒐𝒎💛深海吉列魚堡🍔 $65👧🏻首先第一下見到個漢堡都覺得幾大☺️以呢個價錢來講算合理💁🏽♀️而且塊魚柳真係好大塊🤩想講講佢個包先,有查牛油再烘底,有花心機㗎🥰咬落脆脆地,正💛入面仲有啲酸瓜🥒令口感同味道都冇咁單調😀可以fresh一下!魚柳嘅口感都唔會好厚粉,可以感受到佢嘅魚鮮味🐟配搭埋沙律醬,簡直係完美啊👏🏼🍟薯條方面佢嘅份量尚算足夠,個人覺得如果佢再熱啲會更正更脆💛味道唔會太鹹,可接受💁🏽♀️🔸慢煮雜菌松露雞堡🍔 $65👦🏻我係一個好鐘意食菇菌類嘅人嚟嘅🤪佢一上枱未控個頭埋去就已經聞到陣陣香菌味🤤點解要提?因為平時食開嘅burger, 菇或者其他嘅配菜都好似冇咁勁🧐可能我見識少掛🤫不過依嗰啲菌係炒過,仲有少少汁係入面,不算太油😝然後到塊雞,真係超juicy🤩塊雞皮有少少脆之餘啲肉一啲都唔柴😚夾埋個包😍!個包又係值得一提,我第一次食到有Burger係會將個包烘到脆面而唔係純粹整熱佢🤭即使我食到最後一塊,佢都仍然係脆而唔會塌左軟哂咁樣😬最後個薯條🧐不過不失啦,都係襯托個包姐😛都脆嘅🤣!🔸👧🏻檸檬汁蟹肉扁意粉🍝 $85其實呢個意粉係之後
深海吉列魚堡🍔 $65
🔸
慢煮雜菌松露雞堡🍔 $65
🔸
👧🏻檸檬汁蟹肉扁意粉🍝 $85
其實呢個意粉係之後再去食嘅時候叫嘅😀因為係同一間,所以一齊介紹埋啦😊我覺得以意粉價錢來講,相對中上🙊等我試埋味道先!首先佢嘅份量正常,大家望張相嘅時候可能會覺得有啲單調,咪又係意粉一碟🤪係嘅,或者佢嘅賣相唔算出眾,但味道又得個喎🤩! 佢嘅蟹肉真係好足料🦀! 平時都係得幾粒,但呢碟意粉係幾乎每一啖都食到好多蟹肉😀蟹肉包含檸檬汁,酸酸地又鹹鹹地,味道多元💁🏽♀️意粉質感都幾彈牙,唔會好粉🤪overall quite good ah☺️💛不過差唔多食晒碟意粉嘅時候,就覺得有啲鹹🤣!
📍 將軍澳唐俊街18號The Parkside1樓日日・食良
🕗1100 - 2100 (Mon - Sun)