2021-03-03 94 瀏覽
早幾日去將軍澳做野先發現將軍澳南個邊真係開左好多特色既餐廳🍴朋友話想食西餐😊所以就選左The pizza Pig 🍕!餐廳環境光潔明亮😜藍白色調設計置身裡面用餐好有歐陸地中海Feel😎感覺真係好似去左外國咁舒服呀🥰今日我同朋友叫左兩份Set Lunch一齊share食😜一個價錢可以食到頭盤主菜甜品及飲品!係咁靚嘅環境底下百幾蚊都算唔錯🙌頭盤CHOPPED SALAD 🥗 羅馬沙律菜好爽甜,鷹嘴豆加埋好健康既黑橄欖混合菲達芝士食好正👍主菜10寸素 MARGHERITA PIZZA 🍕 $128呢個素薄餅估唔到都幾大個😜餅皮係薄批底配微甜既車厘茄、羅勒、水牛芝士、巴馬臣芝士及番茄醬🍅批邊焗到好鬆脆🤗每口都慘出淡淡芝士香味😋酸辣意大利香草肉碎螺絲粉🥘 $148螺絲粉軟硬度剛剛好.肉粒配上白酒🍶黑胡椒、辣椒片混合.食落特別香濃惹味👍配埋羽衣甘藍及清甜車厘茄.真係食到停唔到口😋是日甜品檸檬🍋撻 .首先食落有檸檬酸味.底部有朱古力底中和返酸度😌唔錯!另外我地仲加左TIRAMISU 🍰 $88呢度既TIRAMISU 都幾大件🤗芝士食落去質感幼滑❤️咖啡酒味仲好香濃😍飲品蘋果🍎肉桂茶整壺上枱,當朋友倒出

頭盤
CHOPPED SALAD 🥗

主菜
10寸素 MARGHERITA PIZZA 🍕 $128

酸辣意大利香草肉碎螺絲粉🥘 $148

是日甜品

另外我地仲加左TIRAMISU 🍰 $88

飲品
蘋果🍎肉桂茶整壺上枱,當朋友倒出黎已經嗅到蘋果肉桂香味

友🍺手工啤係香港釀製☺️入口有淡淡柚皮味道架😍大愛👐

2021-03-02
10 分鐘 (堂食)