2022-09-26 166 瀏覽
呢間日式燒肉店有唔少朋友介紹過,今次經開將軍澳分店,入去試吓佢嘅和牛放題。餐廳有四個放題選擇,我哋點咗C餐「日本產黑毛和牛放題及極上花盛合」,120分鐘任點任食。入面座位好闊落,我哋先來四款指定盛合,其他食物係掃code落單,用運輸帶送嚟,出餐速度又幾快。先講四款盛合,一定要推介「是日寶箱」嘅西冷和牛,質素好高呀,油脂分布平均,入口即溶,牛味濃郁。其他「舟盛合」、「桶盛合」同「極尚花盛合」入面有牛、豚、鷄同海鮮及野菜不同配搭,無論係牛肋肉定里脊肉,豬肉同雞肉亦都好好味,十分之有驚喜。海鮮有帆立貝同蝦,新鮮好味。另外要讚下除咗食物好味之外,擺盤亦都好有心思,尤其係「極尚花盛合」,入面捲咗唔少肉肉玫瑰,打卡一流。出面有個自助bar,可以拎沙律、甜品同飲品。飲品方面除咗有基本嘅汽水及茶外,仲有不同組合水果茶。甜品有多款明治雪條雪糕選擇,我哋揀咗白桃烏龍茶同藍莓乳酪雪條,食埋甜品真係大滿足。餐廳座位私隱度都高,食物質素好,份量十足,食完四款盛合其實已經回本。120分鐘放題,唔使急住燒,可以慢慢嘆,值得推介呀。