2019-02-10
今次已經係第二次食呢間, 上次忘記咗,今次寫返啦。身為寶琳居民嘅我,德美在寶琳,梗係要食下啦。今晚經過,唔知係唔係今年晚呢,超級多人,喺門口我已經發現有超過15個人等緊位。但我真係好想食較高質嘅日本菜,所以決定等下。大概15分鐘左右,終於有位啦,不過是吧枱,唔緊要啦都照坐,如果普通枱我相信有排等。職員遞上Menu,我哋望望,當然會選擇晚餐套餐,比較底又多嘢食。每款晚餐都包個麵鼓湯,三文魚沙律及甜品。剛麵鼓湯好濃郁,好鮮味。三文魚沙律嘅三文魚都好夠新鮮,加上沙律的酸味味,很醒胃。主菜:生薑豚肉配白飯 $78生薑豚肉炒得很香,上面加上好多黑椒,好野味,熱辣辣,好好食,送飯真一流。已$78 一個set dinner,好抵食.德美招牌魚生飯 $158呢副係德美嘅signature,當然要叫你試吓啦。有海膽、三文魚、吞拿魚、蟹柳、大蝦、三文魚子、鮮帶子和蛋,非常豐富。每款魚生都好新鮮,好鮮甜,好大件,不是平時食到碎濕濕的。絕對係有質素的。由於咁大碗啦,真係食極都未食完,好飽肚。以$158, 有成set既高質的魚生飯,都相當抵。最後,兩個餐都有甜品跟。芒果奶凍奶凍好甜,好滑,配上微酸嘅小小
每款晚餐都包個麵鼓湯,三文魚沙律及甜品。
主菜:
生薑豚肉配白飯 $78
德美招牌魚生飯 $158
最後,兩個餐都有甜品跟。
芒果奶凍
奶凍好甜,好滑,配上微酸嘅小小芒果汁,好好味,令整個晚餐變得更完美。
在寶琳有咁高質嘅日本菜真是好罕見,我都會繼續嚟支持的。