2020-10-16
我的他喺附近打網球,打完後我醒起之前返工時嚟過The Stadium食午餐,水準甚高👍所以一於同我的他嚟享用午餐啦🤤餐廳地方夠哂大,坐得舒服,見餐牌,有我之前食過覺得好好味嘅Burger set🍔一於點呢個😍他點了西冷牛扒🐮餐飲點了Rosemary Lemonade,Rosemary味道唔會過重,顏色好靚,味道酸酸哋得嚟好清新,啱哂打完波嘅他😊餐湯係磨菇忌廉湯,好重好香磨菇味,湯又不會太鹹,讚👍碳燒西冷牛扒(8安士)$148。肉味非常香濃!有嚼頭係西冷嘅特質😉塊西冷無筋,亦煎封住啲肉汁,配以不會過份濃味嘅燒汁,不會蓋過西冷香濃嘅肉味!掂👏安格斯牛肉漢堡$128。我嘅戲肉來了🥰上到枱,burger好大個!忍唔住影相🤣塊漢堡好厚啊😍又夠鬆化軟腍,最正係牛味極濃,一啖咬落去成個口都有牛香☺️配以熱辣辣嘅包、熱溶芝士、好fresh嘅菜,加上香口嘅煙肉同磨菇、洋蔥,真係非常匹配🤤另外要讚一讚啲薯條,又熱又外脆內軟,仲要好大份,成個餐食哂真係好滿足😋☺️餐廳主打運動,有足球機、飛鏢把等。而且今日咁啱播緊法網🎾啱哂我倆😍今日又輕鬆愉快地過咗個下午👫
餐湯係磨菇忌廉湯,好重好香磨菇味,湯又不會太鹹,讚👍