2022-12-08 36 瀏覽
海饌 - 寫意西餐廳今日黎到銅鑼灣一間西餐廳,位於fashion walk既食街,設有室外的位置,配合環境和裝飾,給人十分寫意感覺。餐廳主打海鮮同牛扒,更加提供多國特色菜。烤雞肉牛油果藜麥沙律碗 $110忌廉感軟腍嘅牛油果加上嫩滑嘅雞肉還有爽脆嘅沙律菜,仲有健康有口感嘅藜麥,超級開胃嘅沙律碗。脆炸蘇格蘭蛋配風腸及蒜蓉蛋黃醬 $105非常有特色嘅小食,香脆嘅外層包着鹹香嘅風腸,中間係半流心嘅雞蛋,配上蒜蓉蛋黃醬更加滋味。香蔥魚子醬炸馬介休卷 $120鮮味嘅魚子醬加上香口嘅炸皮、內裏口感綿綿嘅薯蓉加上鱈魚,雙重鮮味嘅小食。法芥醬忌廉燴黃油春雞配中東烤餅 $280 到咗主菜喇,油香滿滿嘅黃油春雞加上香濃濃郁嘅法芥醬,感覺就好似葡汁一樣,雞肉超滑,醬汁配上烤餅,可以沾滿醬汁嘅精華。
海饌 - 寫意西餐廳

烤雞肉牛油果藜麥沙律碗 $110