2020-04-03
雖則我平時分享嘅都係平價、抵食之選,但係偶然要放多啲財力比自己品嘗另一個層次嘅美食😊今次去到旺角唔係掃街,係喺23樓嘅Bellevue Bar and Grill 享受彌敦道街景同西餐😋《如果夏天嚟應該望到更靚嘅街景😣》《旺角鬧市的燭光晚餐》食物價格:Set dinner 價錢由450 至 550 都有,包含前菜、餐湯、main course同甜品,差別在main course選擇不過我喺嚟之前有揀過食物,所以我之後介紹嘅都係單點😜1. 是日餐湯本身我好怕令南瓜湯,因為啲渣唔討好😖但係呢碗忌廉南瓜湯唔單止冇渣,而且好creamy,南瓜嘅甜味值得比個讚👍🏻👍🏻有餐湯又點少得餐包呢!2.安格斯西冷牛扒就咁睇相應該望到牛扒有燒烤過,而且厚度十足,食落首先有烤熟嘅味道,繼而再有牛扒嘅肉汁,加上少少鹽分,味覺享受非常好😋😋3. 海鮮意大利飯睇圖可能覺得佢好膩,但係當你拌勻飯汁,意大利飯嘅粗糙口感中和咗原本好膩嘅汁,所以反而越食越開胃😯😯4. 朱古力布朗尼配雪糕一口雲尼拿雪糕搭上外脆內軟嘅brownie,朱古力半溶嘅形態令人想一試再試;仲有brownie個芯係暖嘅,同冰涼嘅雪糕形成對比!😍
《如果夏天嚟應該望到更靚嘅街景😣》
《旺角鬧市的燭光晚餐》
食物價格:
不過我喺嚟之前有揀過食物,所以我之後介紹嘅都係單點😜
1. 是日餐湯
本身我好怕令南瓜湯,因為啲渣唔討好😖
有餐湯又點少得餐包呢!
2.安格斯西冷牛扒
3. 海鮮意大利飯