2018-08-24
有朋友講話廣東道有一間得過獎,樓上食日本嘢嘅叫鮨處松戶,一直都好想去試下 今日就book咗去試下 雖然喺樓上但係都好唔易搵到, 一入到入好似去到日本嗰啲居酒屋一樣 未食都心情愉快 好快就叫咗幾樣嘢食呢兩樣我必食嘅海鮮沙律同刺身,因為得兩個人所以叫咗個細嘅雜錦刺身盛因為都有幾多款 同每樣都有三件,海膽好鮮甜油甘魚同立魚又爽又甜帶子同蝦都好新鮮,跟住再食個沙律,都係有好多海鮮撈埋一齊食,啲味道好好夾再上小食枝豆同牛油燒帶子,真係估唔到枝豆咁簡單小食都可以整得咁好食,可能因為佢整得夠乾身同埋有落咗啲鹽花食到停唔到口 牛油燒帶子燒得啱啱熟好滑唔會韌,食日本嘢點可以唔食天婦羅所以又叫左天婦羅蕎麥麵,天婦羅炸得好乾身,啲蝦又 大隻蕎麥麵又爽口 配埋佢嘅汁真係好好味,同埋單嘅時候佢又話有雪糕送有芝麻味道綠茶味兩種,咁兩樣都試啦,仲有個日式炸雞都唔記得講 值得一讚係佢嘅炸嘢係好乾身得好滑飽住肚咁走返出門口