之前去過佢地喺觀塘既姊妹鋪 Be Leaf,所以今次都黎試下😜 呢到一樣有好多打卡位📷,裝修行波希米亞風格,近門口🚪就有個標誌性logo - 懸掛既藤製吊椅、仙人掌小樹林🌵、雪白既藤製抱枕等等,加上用米黃色做主調,氣氛柔和,配搭幾靚~ 啲員工服務態度幾好,都好樂意幫我地影相📸️,野食味道唔錯,有落過心思配搭,擺盤亦都精美,整體感覺幾好,令人覺得舒服~(5 😍 係滿分,🤩係半分) 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 🇫🇷🍯🥞 - $128 (好味指數:😍😍😍😍🤩)表面既cream有幾多,香滑細膩,質感輕盈,奶香🥛撲鼻,唔會太甜又唔漏~ 上面有一層焦糖,有啲焦苦味同埋夠薄,做到係脆身而唔會硬身,不過略嫌細塊左啲~ 另外仲有啲lotus餅碎🫓所以更加香口~而個 梳乎厘班戟🥞既口感綿密,蛋香🥚濃郁,入口即溶帶啲空氣感,質地真係拿捏到喺梳乎厘同班戟🥞中間,旁邊亦有好多餅碎,好似木糠布甸既木糠咁,整體都好食😋香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍配蜜桃牛油果莎莎 🇪🇸🐷🍑🥑 - $288 (好味指數:😍😍😍😍)豬鞍🐷既好處係夠晒厚肉,裡面煎到帶有少少粉紅色,豬味🐷濃郁juicy,有獨特既橡果芳香~ 肥瘦適中,入口有誘人

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟

香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍配蜜桃牛油果莎莎

豬鞍🐷既好處係夠晒厚肉,裡面煎到帶有少少粉紅色,豬味🐷濃郁juicy,有獨特既橡果芳香~ 肥瘦適中,入口有誘人既油香又唔會漏,肉質再細膩啲就更加好~ 而個莎莎醬主要由蜜桃🍑同牛油果🥑組成,酸酸甜甜,清新開胃,旁邊有啲奶油瓜蓉,望落同南瓜蓉🎃好似,不過會多啲奶油香味同埋個質地會再creamy啲,而上面有香口既綠色脆片,另外仲有啲雜菜,包括紅蘿蔔🥕、西蘭苔🥦,西蘭苔🥦係西蘭花🥦同芥蘭既混合體,有西蘭既花頭部分同埋芥蘭既莖葉部分,口感更加好,食落纖細脆嫩~ 同埋有黑醋沙律🥗,清新又可以解返肉既油膩,而且整體顏色幾靚~
香煎白鱈魚配自家製橄欖杏仁醬

香煎白鱈魚配自家製橄欖杏仁醬 🐟🫒🌰 - $188 (好味指數:😍😍😍🤩)
魚肉🐟雪白,肉質嫩滑,清爽不油膩~ 另外配左個橄欖杏仁醬🫒🌰,唔知點解呢個醬既味道令我諗起平時蒸魚🐟上面既豆豉😂 幾香口惹味~ 塊皮可能比個醬整腍左,脆啲就更加好~ 旁邊一樣有啲同南瓜蓉🎃好似既奶油瓜蓉,會多啲奶油香味個質地會再creamy啲,上面一樣有香口既綠色脆片,另外仲有啲雜菜,包括爽口既紅蘿蔔🥕、纖細脆嫩既西蘭苔🥦,同埋清新既黑醋沙律🥗,可以解返肉既油膩,而且整體顏色幾靚~

Strawberry Avocado Smoothie 🍓🥑🥛 - $52 (好味指數:😍😍😍😍)
口感軟滑creamy,估唔到個士多啤梨🍓同個牛油果🥑既比例較得幾好,酸酸甜甜之餘唔會蓋過左牛油果🥑既香味,味道天然唔會靠香料亦唔會好甜,夏天消暑一流~

Papaya Mango Smoothie 🥭🥛 - $52 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯好fresh,木瓜味會重啲,味道清新香甜,帶有啲芒果🥭既芳香,呢個配搭幾夾,口感一樣軟滑,味道天然唔會靠香料亦唔會好甜,夏天消暑一流~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍