呢幾日出去旺角買啲嘢,咁啱撞到位朋友,佢帶咗我去位於佐敦嘅熟食中心,令到我識咗一間食海鮮嘅好地方!價錢實惠、選擇多、夠晒地道鑊氣十足。我地揀左套餐有好多種唔同嘅海鮮共8道菜都只需要700蚊左右炸😍性價比個人認為相當不俗!跟住落嚟為大家介紹吓先.🥣韭黄瑤柱羹滋陰補腎,豬肉切成細絲,味道棒棒的。.🦐豉油皇大花蝦肉質爽彈惹味,醬汁鮮甜不會過鹹。.🐟招牌香煎金錢鱔白鱔通常大家諗到用豉汁蒸,今次師傅用揀咗煎既方法,工序更多,先除去內臟和污物,用廚房紙徹底印乾水分,若不夠乾身的話,腥臭味會殘留,然後煎至金黃香脆可口~最令人驚艷的一道菜🌟·🦀避風塘炒軟殼蟹軟殼蟹搭配避風塘酥炸,吃起來酥麻香脆。好味道!.🥢招牌X0鮑魚煲肉質彈牙的鮑魚配以層次豐富的蔬菜,口味出色。.🥢金銀蒜蒸巨蟶子兩大隻蟶子上面有好多粉絲吸左蒜香同豉油更令蟶子提鮮。.🥬上湯浸時蔬稍嫌普通的一道菜,若然可以稍加變化,可以為晚餐增添更多分數。.🐮黑椒薯仔牛柳粒(追加)薯仔相當美味,口感得意,金黃酥脆。10分喜歡吃美味薯仔的朋友可以追加。
🥣韭黄瑤柱羹
滋陰補腎,豬肉切成細絲,味道棒棒的。
🦐豉油皇大花蝦
肉質爽彈惹味,醬汁鮮甜不會過鹹。
🐟招牌香煎金錢鱔
白鱔通常大家諗到用豉汁蒸,今次師傅用揀咗
🦀避風塘炒軟殼蟹
軟殼蟹搭配避風塘酥炸,吃起來酥麻香脆。好味道!
🥢招牌X0鮑魚煲
肉質彈牙的鮑魚配以層次豐富的蔬菜,口味出色。
🥢金銀蒜蒸巨蟶子
兩大隻蟶子上面有好多粉絲吸左蒜香同豉油更令蟶子提鮮。
🥬上湯浸時蔬
🐮黑椒薯仔牛柳粒(追加)
豉油皇大花蝦
招牌香煎金錢鱔