2023-11-10
呢個商場頂層都有唔少餐廳,揀左呢間古今二,點左幾款食物:麻醬豆腐沙律大大吸睛嘅沙律,見到麻醬我就鐘意!沙律配豆腐夠滑溜食材有脆片,蟹籽,海藻,蟹柳以及海量嘅沙律菜。蟹籽食落好脆口,再夾埋蟹柳海藻,食落好有口感,而且沙律菜又夠新鮮清爽,食落特別開胃。芝士年糕熱辣辣炸起,裏面夾有麻薯同軟軟芝士,煙煙韌韌又夠香,名副其實嘅外脆內軟!鹽燒雞中翼簡單用鹽調味,雞翼外皮燒得夠脆香,入面雞翼嫩嫩,好味道!自家玉子燒玉子燒嘅甜甜味道令人永遠都係咁鍾意,再加上少少芝士同蟹子仲有醬汁調味,食落就更加滿足。富士山用蟹柳堆砌成嘅富士山,貌相非常吸引。表面再鋪上唔少脆片,卷物內有鰻魚,同牛油果,同大啖蟹柳一齊食,食落更有口感,而且卷物飯嘅比例都好好,又濕潤,食起嚟唔會感覺好飽滯。蜘蛛材料有青瓜,蟹柳,牛油果同炸軟殼蟹。上面有少少醬調味,入面夾有炸軟殼蟹又脆又香口,青瓜同蟹柳又岩口味,夾埋牛油果味道更豐富!
麻醬豆腐沙律
芝士年糕
鹽燒雞中翼
簡單用鹽調味,雞翼外皮燒得夠脆香
,入面雞翼嫩嫩,好味道!
自家玉子燒
富士山