2019-05-30 104 瀏覽
樂天經典絕對係朋友/家人聚餐既好地方!呢度除咗坐得好舒服, 食物都非常之高質!🤤🤤🤤一坐低我哋就叫左淮山杞子鮮螺頭湯。平時喺出面飲嘅湯會覺得好重味精,好鹹。但係呢度嘅湯真係好鮮甜,而且非常足料。🙈感覺好養生👧🏻😻😆而且份量都好多,我哋四個人,大概都可以一人一碗半😍我地仲嗌左星洲黑胡椒螃蟹,啖啖肉好正😍黑胡椒好惹味!呢度仲好貼心,會準備圍裙比客人,咁就唔怕整污糟件衫啦😜另外,客家豆醬蒸黃魚都不得不讚。條魚好鮮甜,豆醬簡直係畫龍點睛,令魚嘅鮮味更加突出😎呢道菜好有屋企嘅味道❤️黃金蝦球都不得不提, 鹹蛋黃包住每一隻蝦。但係都食得出蝦好新鮮,好彈牙爽口。不過,對於鍾意食得清淡嘅我,真係一隻起兩隻止😆🙈苦瓜排骨都係我幾鍾意嘅一道菜。苦瓜好淋,又唔會太苦,有種甘甜嘅感覺。當然苦瓜排骨最重點係排骨啦,舊舊都吸收晒苦瓜嘅味會唔會太正🤤🤤其他嘢食都好高質,不過可能有啲貴。但係對於久唔久約一次嘅聚會,呢個地方係理想之選❤️😜