2017-02-09 158 瀏覽
同屋企人出街食飯 兩老都係比較鐘意中菜咁岩今日出開旺角  兩老又話想食小籠包  去樂天都係個唔錯既選擇醋醬海蜇頭。紅油抄手。蘿蔔絲酥餅首先我地緊係要食D小食前菜熱下身喇海蜇頭爽口配合青瓜同醋開胃之選紅油抄手唔食得辣既我都忍唔住要食蘿蔔絲酥餅上枱時仲係熱控控 好好味成都口水雞脾。原味小籠包。蟹粉小籠包。肉碎四季豆先講小籠包 皮簿但係同時表皮又唔易穿 兩籠都成功冇一隻穿既情況下食哂 原味有保證 蟹粉好特別 我自己都係第一次食成都口水雞脾我地加左10蚊要雞脾 結果真係冇加錯嫁 肉質嫩口 加埋辣辣地又野味肉碎四季豆味道較濃 (但係其實幾適合好似我呢D中意食味濃既人)乾燒蝦仁。菠蘿咕嚕肉。皇朝擔擔拉麵。蟹粉豆腐。揚州炒飯簡選左3個都係送飯既唔錯選擇乾燒蝦仁 蝦既份量唔需要擔心 真係俾足你蟹粉豆腐 呢個不嬲都係我既首選 拎黎送飯 配合蟹粉既香味(更濃會更好) 兩大碗飯唔係問題菠蘿咕嚕肉 肉質鮮嫩  菠籮大大舊 酸酸甜甜 正!揚州炒飯 特登叫左個炒飯 炒得乾身 俾足料 冇令兩老失望皇朝擔擔拉麵 雖然有少少辣 但係花生味濃 麵身咬口有咬勁上海生煎包。擂沙湯丸。清燉雞湯上海生煎包 煎得香脆之餘 入面既肉
同屋企人出街食飯 兩老都係比較鐘意中菜

醋醬海蜇頭。紅油抄手。蘿蔔絲酥餅
首先我地緊係要食D小食前菜熱下身喇

海蜇頭爽口配合青瓜同醋開胃之選

紅油抄手唔食得辣既我都忍唔住要食

蘿蔔絲酥餅上枱時仲係熱控控 好好味

成都口水雞脾。原味小籠包。蟹粉小籠包。肉碎四季豆

乾燒蝦仁。菠蘿咕嚕肉。皇朝擔擔拉麵。蟹粉豆腐。揚州炒飯
簡選左3個都係送飯既唔錯選擇

乾燒蝦仁 蝦既份量唔需要擔心 真係俾足你

菠蘿咕嚕肉 肉質鮮嫩  菠籮大大舊 酸酸甜甜 正!

揚州炒飯 特登叫左個炒飯 炒得乾身 俾足料 冇令兩老失望

皇朝擔擔拉麵 雖然有少少辣 但係花生味濃 麵身咬口有咬勁

上海生煎包。擂沙湯丸。清燉雞湯
上海生煎包 煎得香脆之餘 入面既肉汁仲保留倒 唔錯

最後每人食一粒擂沙湯丸 芝麻味 上枱時仲係熱控控 好好味

雞湯我地都叫左一個  雖然係雞湯 但係唔係太油 清清地 唔錯呀

食物質素算係咁  一分錢一分貨  最緊要屋企人開心