2019-01-13 397 瀏覽
都差唔多夜晚11點,入到去竟然仲有咁多人,成間舖都坐滿9成同普通既米線舖一樣,都係揀左款米線/ 薯粉之後再加配料,配料既選擇都好多!另外仲有好多款小食揀!呢碗就係川味紅薯粉再加左雞翼同埋鮮肉韭菜餃,雞翼有兩隻,韭菜餃有三粒,紅薯粉同其他米線一樣,都包括左炸醬,芽菜,酸菜,韭菜,莞茜,蔥花!《但份量就唔係好多,由於今日唔食得太辣,所以就叫咗個最少辣!碗粉黎到第一件事緊係試下個湯先啦,好香酸菜味,有好微微辣,再加埋肉碎,唔錯既!薯粉嘅份量唔係好多,加上煮得太耐,好腍!雞翼係炸既,但係冇分開上,咁個味道就爭左d啦!個雞翼都ok既!至於韭菜餃,餡料好飽滿,但係韭菜就唔係好多,同我預期中既韭菜餃味道有啲唔同,韭菜味唔係好濃,但味道都唔差既!另外一碗就係雲南小鍋酸辣米線,配料有雞翼,松葉蟹棒,生菜!都係試咗啖湯先,味道同川味紅薯粉個湯一樣,有啲失望,仲諗住會有唔同!蟹棒味道同平時食開既一樣,冇特別,生菜洗得唔乾淨,有發泡膠粒🤨,好彩睇到姐呢間米線舖整體既味道唔錯既,可以一試既!溫馨提示:鍾意食炸雞翼嘅朋友,建議雞翼加落碗麵度,因為加落面度係$8有2隻,散叫係$29/5隻架!

都差唔多夜晚11點,入到去竟然仲有咁多人,成間舖都坐滿9成

川味紅薯粉

雲南小鍋酸辣米線

呢間米線舖整體既味道唔錯既,可以一試既!

2019-01-11
$50 (宵夜)