5天前 0 瀏覽
每次行花園街,總會去貴香園食酸辣米線,未入鋪頭就已經聞到好香,而且未開鋪就已經有人排隊等位由於疫情關係都好耐冇食過嚕,今日去開旺角就想去食,下午6點9左右都係排左2個字到,每次黎都食中辣+腩肉,今日食覺得冇之前咁好食,腩肉有啲硬冇油香,辣度亦唔夠,朋友叫左肥牛就好散好細塊,牛拍葉完全冇味而且啲色漂到好白,黎咁多次第一次食唔晒,坐位因為加左防疫板變到啲位重窄左坐得好唔舒服,扣分

2022-08-01 0 瀏覽
-{旺角著名酸辣米線🍜}朋友作為依度嘅打手 成日叫我試依間米線😌即管試吓咩料子🤓🤤酸辣小窩米線🤤 ($47)湯底要咗小小辣 結果紅過對面個碗小辣😂應該係瘦腩肉嘅醬汁而成 酸辣味好出超級惹味😋米線質地偏淋身主要都係食佢嘅湯底同埋豬軟骨 夠晒腍夠膠質而且有三舊咁多👍瘦腩肉就冇想像中咁出色 比較韌😬但整體份量都好多!!👖褲評: 7.8/10🤤椒鹽腐皮角🤤 ($33)係個腐皮包住啲魚肉 雖然入面好少魚肉但個皮脆卜卜🤩加啲椒鹽粉將成件事昇華左😆👖褲評: 8/10個酸辣湯底的確出色 加埋個小食👍👍👍不過有啲小插曲個店員漏左單30分鐘碗米線都未到 隔離枱嬲到走埋🥹不過野食係幾好食嘅~性價比: 9/10服務: 6/10環境: 6/10🚩 貴香園 🚩地址: 旺角西洋菜街216號地下#fuudjai #fuudjai港式 #fuudjai旺角
{旺角著名酸辣米線🍜}
朋友作為依度嘅打手 成日叫我試依間米線😌即管試吓咩料子🤓

🤤酸辣小窩米線🤤 ($47)

👖褲評: 7.8/10

🤤椒鹽腐皮角🤤 ($33)

👖褲評: 8/10

酸辣小窩米線
椒鹽腐皮角
  • 雲南小鍋酸辣米線
2022-06-29 322 瀏覽
第一次食,聽人講好好食。我又鐘意辣,咁一定要試吓。我叫咗麻辣,因為本身唔鍾意酸。本身鐘意辣,於是叫了大辣。餸我叫咗韮菜餃同蟹柳,因為本身鐘意呢兩樣野。隻辣好啱feel ,夠辣。仲要又有好多我最鍾意嘅莞茜。韮菜餃四隻,size 係細咗啲,不過算好味。蟹柳兩條短短的又鮮艷,相比韮菜餃就覺得唔抵,下次叫其他餸應該正啲。凍檸茶,正常味道。張單Total 五十三蚊,而家香港地出街食餐飯閒閒地過百。五十幾蚊真係好親民。不過成二十五分鐘先上到菜,因為侍應忘記了落單,好彩我唔趕時間。
第一次食,聽人講好好食。我又鐘意辣,咁一定要試吓。
我叫咗麻辣,因為本身唔鍾意酸。本身鐘意辣,於是叫了大辣。
餸我叫咗韮菜餃同蟹柳,因為本身鐘意呢兩樣野。

隻辣好啱feel ,夠辣。仲要又有好多我最鍾意嘅莞茜。
韮菜餃四隻,size 係細咗啲,不過算好味。

凍檸茶,正常味道。

2022-06-04 363 瀏覽
平凡既周六下午,經過餐廳見到人頭湧湧,於是入去試下。餐廳內環境狹窄,需要食客搭枱,佈置亦同茶餐廳無分別。然後叫咗個金菇肥牛豬頸肉小鍋米線小辣同一杯凍檸茶試下,價錢約$6x同其它同類餐廳差唔多。等咗5分鐘左右就上菜,湯底遍紅,但味道遍酸,我自己唔太食得辣,而小辣係完全無問題,如果中意食辣就要加辣。肥牛口感較韌難消化,而豬頸肉味道正常,但同湯底唔太配合,其他配料尚算充足,至於杯凍檸茶就正常無特別。整體黎講平平無奇,唔會再試。
呢一間米線真的是私藏的寶藏米線店,超級火,平時飯點去都是要排隊的!我也為了喝一口他們湯頭跑旺角好多次了,真的太愛了❤️看到這篇貼文的寶貝答應我一定要去嘗嘗🍜!.菜單有很多湯底/麵條的選擇,然後自由搭配自己喜歡的面碼,建議選擇1-3個配料,因為他們家的份量實在是太太太多了🔸 酸麻辣紅薯粉+蘿蔔+雞絲(強推!)這個組合是我的獨家配方,喜歡吃辣的寶貝可以直接點中辣,湯底做到了酸味足、麻辣爽、甜味鮮,我真的太愛了~蘿蔔真的強烈推薦,必須點!不會吃到粗纖維,味道鮮甜,完全吸收了湯汁的精華!雞絲是提前醃制過的,用的不是用雞胸肉而是雞腿肉,吃起來一點都不柴,很是爽口彈牙!🔹雲南小鍋酸辣米線+蘿蔔+豬肝(推薦)不喜歡吃麻辣的話,可以試試這家的酸辣湯底,也是個老網紅了~味道就很正宗,聞到香味口水就抑制不住地流了!一般湯底都會有炸醬、腐皮、酸菜,口感很豐富,再加上爽口的米線,很推薦哦!.🍴餐廳:貴香園 (旺角)📍地址:旺角西洋菜街216號地下💰人均:30-50

🔸
酸麻辣紅薯粉+蘿蔔+雞絲(強推!)
蘿蔔
雞絲

🔹
雲南小鍋酸辣米線+蘿蔔+豬肝(推薦)
豬潤

🍴餐廳:貴香園 (旺角)
📍地址:旺角西洋菜街216號地下
💰人均:30-50
蘿蔔
雞絲
豬潤
  • 酸麻辣紅薯粉
2022-05-11 313 瀏覽
本來想去對面那家,記錯以為是這家好吃,味道就整體不差也不會說特別好吃,我的是熱扮米線,加了豬頸肉和豬軟骨,豬軟骨味道還可以!小🐤胃是小鍋米線!整體反正也不難吃,但是應該不會是一直想去的店咯!打包回家也有可能味道會沒有現場好吃
2022-03-30 448 瀏覽
第一次食,整體感覺唔錯,特別係啖湯,比2間譚乜譚乜好好多⋯ 😋😋😋今日叫咗雞肉酸辣米缐,另加凍檸茶少甜!特別欣賞佢啖湯,真係唔唔,飲咗唔會有口湯感覺!雞肉唔會太乾,仲保留小小肉汁。米線亦都係彈牙嘅,正!茶底夠茶味,一定會再返食⋯
茶底夠茶味,一定會再返食⋯
2022-03-25 395 瀏覽
第三次黎食貴香園喇!😆我好小可 會同一間米線食咁多次,所以證明佢真係好食🤣價錢抵而且好食❣疫情期間人流小左,lunch時間黎到都唔洗等位🤗以前黎既話都要等十幾分鐘先入得座疫情既影響真係好大🤧/🍜貴香園米線($28)配炸醬、芽菜、酸菜、、腐皮韮菜、芫茜、蔥花另加魚皮餃($7)同瘦腩肉($8)呢兩款餸差唔多係每次必叫,但都真係好好食😋尤其是瘦腩肉,好入味又唔肥♥️湯底有得揀辣度,小小辣既辣度岩晒我😉平時唔食得辣都唔敢叫辣,但呢個辣度就岩岩好😚湯底冇乜落味精,食完都唔會好口乾😆/😋食物質素:7/10🍽️用餐環境:5/10💰性價比:7.5/10👣回頭率:7/10/📌貴香園旺角西洋菜街216號地下
第三次黎食貴香園喇!😆
我好小可 會同一間米線食咁多次,所以證明佢真係好食🤣
價錢抵而且好食❣
疫情期間人流小左,lunch時間黎到都唔洗等位🤗
以前黎既話都要等十幾分鐘先入得座
疫情既影響真係好大🤧
貴香園米線

🍜貴香園米線($28)
配炸醬、芽菜、酸菜、、腐皮韮菜、芫茜、蔥花
另加魚皮餃($7)同瘦腩肉($8)
呢兩款餸差唔多係每次必叫,但都真係好好食😋
尤其是瘦腩肉,好入味又唔肥♥️
湯底有得揀辣度,小小辣既辣度岩晒我😉
平時唔食得辣都唔敢叫辣,但呢個辣度就岩岩好😚
湯底冇乜落味精,食完都唔會好口乾😆

😋食物質素:7/10

旺角西洋菜街216號地下
2022-03-22
貴香園米線
2022-02-24 342 瀏覽
鍾意食米線嘅香港人,唔使成日淨係食譚仔,都可以食下其他㗎~呢間淨係配料都有50幾種選擇酸麻辣紅薯粉(🌟91.34/100)💲31(+$9 瘦腩肉,+$9 豬潤)一嚟到簡直嚇死😱個碗大過頭,有六種配料,叫咗佢哋兩種招牌瘦腩肉同埋豬潤,瘦腩肉煮得好淋,好有滷水味;豬潤勁新鮮,係爽脆嘅,煮得啱啱好,一啲騷味都冇👍🏻,每一樣餸都有7塊,唯一美中不足嘅係紅薯粉好散☹️,每一條大概得壹隻手指長😔。蒜泥白肉(🌟78.87/100)💲32切得好薄一片,偏細塊嘅,咬落去都好爽口,唔食得辣嘅人都食得,fd子係一個怕辣嘅人都食到,但係面頭真係好多蒜粒,食完個口會好臭🤢

蒜泥白肉(🌟78.87/100)💲32
2022-02-21
2021-12-20 676 瀏覽
好似好耐無食米線今日再訪立足旺角好多年嘅『貴香園』風味、水準依舊大大碗好抵食!員工姐姐服務態度好好雖然座位嘅間距唔闊不過疫情期間加左個桶蓋住啲筷子感覺都ok👍🏼【酸辣小鍋米線+海帶結、牛肚】湯底:〔小辣〕酸酸甜甜,好醒胃海帶結:煮得太淋,無乜口感牛肚:醃得入口,彈牙易於咀嚼🤩【麻辣小鍋米線+墨魚丸、牛栢葉】湯底:〔小小辣〕適合食唔到辣嘅朋友,麻香味濃❤️墨魚丸:似係粉多嘅丸,普通牛栢葉:口感很讚,好少食到咁爽口嘅栢葉👍🏼
好似好耐無食米線
今日再訪立足旺角好多年嘅『貴香園』
風味、水準依舊
大大碗好抵食!

員工姐姐服務態度好好
雖然座位嘅間距唔闊
不過疫情期間加左個桶蓋住啲筷子
感覺都ok👍🏼

【酸辣小鍋米線+海帶結、牛肚】
湯底:〔小辣〕酸酸甜甜,好醒胃
海帶結:煮得太淋,無乜口感
牛肚:醃得入口,彈牙易於咀嚼🤩

【麻辣小鍋米線+墨魚丸、牛栢葉】
湯底:〔小小辣〕適合食唔到辣嘅朋友,麻香味濃❤️
墨魚丸:似係粉多嘅丸,普通
牛栢葉:口感很讚,好少食到咁爽口嘅栢葉👍🏼

買外賣必須必須必須要睇清楚💢💢💢💢💢💢💢冇米線,冇五花白肉又冇炸菜,食條毛呀🖕🏿🖕🏿🖕🏿仲要自己烹個公仔麵放落去係咩玩法呀,有冇人答到我呀?💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️甘我洗鬼去買你個外賣咩,我自己返去食好過啦🤬🤬🤬🤬🤬打黎同你講你就只係識講話截咗單,一句道歉都冇,一啲誠意都冇,仲話下次加個面底比我🙄🙄🙄下次下次放心吾會再幫襯啦,垃圾一間喂我話我家下冇嘢食呀,你聽吾明人話呀,甘大間餐廳都冇個正常人比個正常既答案我,要個客教返轉頭叫佢補返全個米線我😤😤😤😤😤

雲南米線自選配菜乜都冇
2021-12-15
20 分鐘 (外賣自取)
$101 (宵夜)
2021-12-08 305 瀏覽
貴香園 (旺角) 有無米線愛好者🙌🏻 唔知呢個有無上米線關注組榜!不過就係我食左幾年都一樣覺得咁好味! ▫️沙嗲湯底 配米線 豬頸肉 腸仔呢個配搭係每次一樣的!因為佢既沙嗲湯底真係世一✨ 會食到一粒粒花生碎 再加上豬肉碎 口感很好🥰 豬頸肉都係必選 腸仔就mamaday▫️椒鹽腐皮角 都好值得一試 唔係周圍有得食 另外仲有個單山雞翼都好食 不過我每次都食唔晒!兩個人可以try🙆🏼‍♀️✨⚠️注意!cash only 不接受任何電子支付!另外就係佢旺角有2間分店!我2間都試過 只有西洋菜街呢間好今!同一個湯底同餸係另一間分店食係rubbish🥴 所以千其唔好去錯💖📍 貴香園 (旺角)旺角西洋菜街216號地下

▫️沙嗲湯底 配米線 豬頸肉 腸仔

▫️椒鹽腐皮角
都好值得一試 唔係周圍有得食

⚠️注意!cash only 不接受任何電子支付!

📍 貴香園 (旺角)
旺角西洋菜街216號地下
2021-12-03 283 瀏覽
嗌左下午茶,話送一杯豆漿,呢頭同我講無晒,個頭人地嗌,即刻攞到杯豆漿出黎。另外叫左碗雲南小鍋酸辣米線,配菜寫到明有腐皮,係碗野到揾極都無,跟住叫個店員俾返,只係話有一塊,我話一塊都無,搞左陣佢最後俾左''腐乳''咁既size既腐皮俾我,仲要有說話聽。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。到最後埋單找錢個下,仲要找錯錢!!!
到最後埋單找錢個下,仲要找錯錢!!!
2021-12-03 116 瀏覽
嗌左下午茶,送一杯豆漿,呢頭同我講無晒,個頭人地嗌,即刻攞到杯豆漿出黎。叫左碗雲南小鍋酸辣米線,配菜寫到明有腐皮,係碗野揾極都無,跟住叫個店員俾返,只係話有一塊,我話一塊都無,佢最後俾左腐乳咁既size既腐皮俾我,仲要有說話聽。。。。
2021-11-29 187 瀏覽
呢日行旺角 米線癮起 就一個人去食上次食左對面既雲貴川 今次試另一間米線關注組都有d人推呢間貴香園下午茶時段有豆漿送(只有室溫 無凍/熱揀)+$3 要凍檸茶小鍋酸辣米線 小辣海帶結正常水準炸醬細份 而且勁唔好食所以即使係豉油碟size都無食哂 酸菜咬落梅梅地 食落有陣膠味(尤其係酸菜莖 膠味特別明顯)雖然俾得多 但真係吞唔落鋪頭入既酸菜貨/儲存有d問題(我本身好鐘意食酸菜平時會撈起d酸菜食哂)湯底唔錯 夠酸 而且唔油膩酸菜既膠味無影響到湯底味道而且俾好多青&多芽菜店員態度幾好隔離兩張枱既食客都先後臨時改單佢地都肯叫廚房再做 總括黎講 酸菜&炸醬都伏兩樣餸既份量都偏少好彩湯底搭救可以再戰既 今次叫小辣唔夠 下次會叫中小辣/中辣不過要揀其他餸 希望無咁出事

呢日行旺角
米線癮起 就一個人去食

上次食左對面既雲貴川 今次試另一間
米線關注組都有d人推呢間貴香園

下午茶時段有豆漿送(只有室溫 無凍/熱揀)
+$3 要凍檸茶

小鍋酸辣米線 小辣
海帶結正常水準
炸醬細份 而且勁唔好食

所以即使係豉油碟size都無食哂

酸菜咬落梅梅地 食落有陣膠味(尤其係酸菜莖 膠味特別明顯)

雖然俾得多 但真係吞唔落

鋪頭入既酸菜貨/儲存有d問題
(我本身好鐘意食酸菜
平時會撈起d酸菜食哂)

湯底唔錯 夠酸 而且唔油膩
酸菜既膠味無影響到湯底味道