2020-01-06
..唔知大家宵夜愛吃什麼呢❓ 天氣凍凍地,呢排夜晚愛上吃串串🍢🍢,燒烤串燒 冬天食特別有感覺,呢日行街行到夜左 就搵到一間新開有四川風味既燒烤店。見餐牌 價錢真係好親民,數十元價錢就吃到各類肉食`海鮮`蔬菜`粉麵呢。而且店員💁🏻♀️ 都係講普通話,可見串燒🍢 應該比較正宗四川🌶 風味吧。但等侯時間會比較長,即叫即燒 夠晒新鮮熱辣辣呢。ll $42有冇人同我一樣 食蒸煮海鮮係愛吃面頭既粉絲呢❓ 哈哈 粉絲質感剛好 做到煙煙韌韌,吸盡海鮮既味道。加上蒜蓉香,令平平既粉絲好好吃。ll $58三文魚頭好多肉啊,燒至嫩滑 多汁唔會乾🐟。香脆既面頭 加上內裡嫩滑既肉 好好吃。ll $10食串燒又點少得韭菜呢❓四川風味 點少得佢。加上孜然粉,燒至剛好 好有韭菜香。ll $28呢個都係我必點之一,茄子🍆係我至愛啊💜。燒熟既茄子軟綿綿,好滑又多汁,加上蒜蓉醬,已經好夠惹味,好想食多條啊。ll $32燒雜菇🍄,有齊:冬菇`娃娃菜`雞脾菇`金針菇。半燒煮,蔬菜更入味呢。ll $26ll $32燒至剛熟 外脆內嫩,外皮真係做到好脆口呢。雞中翼有4隻,份量好足;而燒大雞脾🍗 真係大大大隻,岩晒食肉獸呢。ll $
l[燒蒜蓉粉絲特級蟶子]l $42
l[蒜蓉秘製燒三文魚頭]l $58
l[燒韭菜]l $10
l[惹味蒜蓉燒原條茄子]l $28
l[錫紙燒雜菇]l $32
l[串燒雞中翼]l $26
l[燒大雞脾 (限量供應)]l $32
l[川北粉米粉]l $42
一款主食,川北其實係咩風味呢❓不過米粉真係煙煙韌韌,而且份量不少,淨食串燒 冇主食落肚❓吃下米粉都不錯喔。
l[錫紙花甲粉]l $42
好香胡椒味 加上花甲🐚,令粉絲好夠味道 好惹味啊。愛吃澱粉質類既我,真係覺得好好呢👻。都係推介之一喔。
最後食左咁多上火熱氣野,飲返一枝夏枯草 或者柑桔檸檬🍋 降降火 解解膩 又點少得呢。下次宵夜諗唔到食咩❓串燒真係冬日宵夜之選👻 吃就是要吃風味 吃感覺,你懂的🖤。