2019-01-29 77 瀏覽
對於好食西係唔會厭,出糧係一日係要對自己好d,搵間高質嘅日本料理店試下先洋梨味冰啤 呢到啤酒有勁多種味,我簡左洋梨,屬於易入口嘅啤酒,面頭打成嘅泡泡層帶有甜味秋刀魚刺身冬天嘅秋刀魚特別肥美,油脂豐富。之後師傅仲會將秋刀魚頭及骨再炸,冇浪費任何嘅食材,香口又岩送酒。渡持醬油蟹 韓國嘅醬油蟹就食得多,日式醃製嘅方法都係第一次食,蟹膏已經幫你處理好,非常甘甜。而且配上經調味嘅飯,香而不膩。餃鰈邊壽司裙邊細緻柔軟,入口即化嘅感覺,配上酸汁更可提鮮。鐵板鰆魚 係日本食過鰆魚刺身一直都念念不忘,鰆魚特質肥美但肉質緊實且鮮甜。師傳將鰆魚煎得香脆,魚已經處理好完全冇骨。鐵板牛柳粒 牛柳粒重口味嘅可以配合蒜片食,但單單輕輕點上粉紅岩鹽已經好好食。牛柳粒唔係用好多肥肉嘅雪藏貨,而係真材實料嘅手切牛柳粒。綠茶雪糕最後黎個雪糕就完滿,綠茶味濃郁,肥都要食

洋梨味冰啤

秋刀魚刺身

渡持醬油蟹

餃鰈邊壽司
裙邊細緻柔軟,入口即化嘅感覺,配上酸汁更可提鮮。

鐵板鰆魚

鐵板牛柳粒

綠茶雪糕
最後黎個雪糕就完滿,綠茶味濃郁,肥都要食