2022-05-03
終於等到開放晚市堂食,已經好耐無打邊爐,天氣又涼涼地,最適合打邊爐。上網搵到呢間新開宮庭風打卡火鍋店。一入門口,已經擺放一張🐲椅俾大家打卡,大玩宮廷特色。食物方面種類繁多,用QR code 自助落單,方便快捷。芥菜豬骨煲價錢相對便宜嘅湯底,但係材料豐富,足足有5-6舊大豬骨熬製而成嘅濃湯,味道濃郁。牛魔王拼盤(細)有7款不同部位嘅牛肉,份量都唔算少。肉質新鮮,口感濃郁多汁。我會推薦安格斯牛肉以及牛肉粒。手打蟹子墨魚丸 肉質爽口彈牙,肉質結實,口感豐富,唔會好多粉嘅感覺。黑松露墨魚滑有黑松露嘅墨魚滑,平時好少食到,今次嘗試又特別,將墨魚滑帶到另一個層次。熟左都好結實,證明墨魚肉份量都唔少,貨真價實。鴨血嫩滑,像豆腐一樣滑,有種淡淡嘅鴨香味。配合麻辣火鍋,味道更佳。南非鮮鮑魚店家貼心,將鮑魚脫離殼,並將佢切開幾條,方便食用。估唔到肉質一啲都唔韌,反而軟滑,爽口彈牙。櫻花蝦豬肉丸值得推薦,肉質結實,鮮紅。熟透後,肉質鮮嫩多汁。免費送的飯後甜品🍮總括來講,呢間宮廷火鍋店,唔係只得打卡,食物質素都十分之高,絕對物超所值,我會推薦朋友去食。
一入門口,已經擺放一張🐲椅俾大家打卡,大玩宮廷特色。
食物方面種類繁多,用QR code 自助落單,方便快捷。
芥菜豬骨煲
牛魔王拼盤(細)
我會推薦安格斯牛肉以及牛肉粒。
手打蟹子墨魚丸
肉質爽口彈牙,肉質結實,口感豐富,唔會好多粉嘅感覺。
黑松露墨魚滑
鴨血
嫩滑,像豆腐一樣滑,有種淡淡嘅鴨香味。
配合麻辣火鍋,味道更佳。
南非鮮鮑魚
櫻花蝦豬肉丸
值得推薦,肉質結實,鮮紅。熟透後,肉質鮮嫩多汁。
免費送的飯後甜品🍮