2019-10-16
好耐冇同屋企人打邊爐嚕~果日佢哋話想去尖沙咀食,跟住search 到呢間新開嘅火鍋店,原來環境設計係以古代宮廷為主題!食物嘅圖片都好吸引!所以就訂座試下喇~.去到現場睇個環境真係好靚!感覺到店主好揼本呀!仲有好幾套古裝借比客人影相打卡📸另外,店員服務態度好好,值得讚賞👏🏻👏🏻.有好多款湯底選擇!我哋揀咗長平公主豬軟骨蕃茄湯鍋 $198個鍋幾靚🤣連醬料九宮格都好靚!番茄湯底味道幾好,蕃茄味幾濃郁!👍🏻有唔少配料,例如薯仔、紅蘿蔔同西芹等。. 肉類有好多選擇!我哋揀咗頂級雪花牛肉 $298~店員一上菜,我哋都忍唔住:哇!一聲,真係好靚好誇張!加上乾冰效果,令個賣相好有氣勢!👏🏻肥牛嘅色澤好靚!紅嫩~相信係新鮮靚料🤤好期待食落肚🤣哈哈!食完覺得都算高質,牛味濃,肥瘦分明👌🏻.鹿兒島和牛粒 $138原來又會用上乾冰效果👏🏻真心吸睛🤩(之前乾冰效果陸續有嚟)🤣再一次感覺店主好揼本😎和牛粒切割成粒粒立方體,好正咁🤤加上乾冰效果突然咗主角!我變咗bling bling 眼🤩就快流口水喇🤤😂不過可惜味道同口感不似預期🙈🥺肉質唔夠軟腍同juicy,質素算係一般,下次要試其他😬.陳年花雕醉雞 $78店員喺
有好多款湯底選擇!我哋揀咗長平公主豬軟骨蕃茄湯鍋 $198
個鍋幾靚🤣連醬料九宮格都好靚!
肉類有好多選擇!我哋揀咗頂級雪花牛肉 $298~
食完覺得都算高質,牛味濃,肥瘦分明👌🏻
鹿兒島和牛粒 $138
陳年花雕醉雞 $78
店員喺我哋面前撒上花雕酒,又令我好期待食呢😋果然高質!而且算抵食!!雞肉好嫩滑,花雕酒味濃郁!好入味呀😍
新鮮鵝腸 $78
鵝腸唔錯!爽口!價錢算抵食~
手打鵝肝墨魚丸 $98
好高質!墨魚丸口感非常彈牙!新鮮食材👍🏻入面加咗鵝肝夾心,比較特別!令味道增添一份層次感,又令粒丸「升呢」🤣👏🏻
油麥菜 $38
新鮮爽口,次次打邊爐都會點油麥菜~
自家製薏米水 $58
除咗個鍋、餐具等襯晒個主題,連飲品嘅瓶器都馬虎!好有趣呀!店員服務周到咁幫我哋倒飲料🧡