早幾日如常進研"今日食咩好"的課題,有buddy發覺有間旺角地鐵站樓上的一間餐廳,有間裝飾特別精緻的餐廳,佢除了有室內人造沙灘、許願池部分,室外露天都有打卡的位置,係一班女仔或者閨密去的好地方。Lunch有午餐提供,包一個主菜及湯,飲品就要加$15。Menu大約$85-228,食物由沙律、三文治、意大利飯/粉,到All day breakfast都應有盡有。是日餐湯為南瓜湯,入口creamy,南瓜味都幾出。同事們一睇都異口同聲話要試軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉,所以叫了兩碟。軟殼蟹出奇地大隻,唔只厚肉,仲見到有層蟹膏!海膽忌廉汁扁意粉當然先試試個海膽!海膽味道不苦,加埋個忌廉汁真係好creamy。蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯的蟹肉算不少,不過我個南瓜味比忌廉有點蓋了點,整咗都okay的。黑松露野菌忌廉汁意大利飯相信係每間cafe都會見到的菜式。黑松露味比我預期的輕了點,同樣忌廉味香濃。食了咁多個都以忌廉主打的主菜,到最後真係有點膩。午餐無包飲品,大家可以加$15叫咖啡、檸茶等飲料。整體環境夠IG-able,食物水準稱不上好impress,不過比一般的cafe好,算中上吧。=============
是日餐湯為南瓜湯,入口creamy,南瓜味都幾出。
南瓜湯
南瓜湯
海膽忌廉汁扁意粉
蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯
黑松露野菌忌廉汁意大利飯
午餐無包飲品,大家可以加$15叫咖啡、檸茶等飲料。
凍檸檬茶

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
海膽忌廉汁扁意粉
黑松露野菌忌廉汁意大利飯