部屋咖啡室

homemadecafe
2022-12-29 36 瀏覽
開始食評之前,有幾句想講左先:其實呢間Cafe 係2010 既時候已經係度,所以MK時代既我就已經幫襯過。到而家我都出左身,佢都堅持住其實都幾感恩。感恩大家願意堅持,甚至轉型做多方面嘗試。呢幾年大家都不容易,大家多啲支持呢一類cafe啦!🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅放工時間想約朋友諸事八卦下,搵到這間🍀部屋咖啡室🍀,是不限時的Cafe呢!想不到平日都咁多人,好彩有book位!落單要自己手寫,俾大家發揮下小宇宙。 Today’s order:1) 凱撒沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2) 蜜糖雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3) 忌廉煙三文魚意粉⭐️⭐️⭐️4) 香蕉朱古力厚多士配雪糕⭐️⭐️⭐️⭐️5) 洛神玫瑰花茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5分滿分)1) 凱撒沙律沙律菜非常新鮮,煙肉碎都係自家親手整。唔係乾爭爭果啲 2) 蜜糖雞翼呢個雞翼絕對係水準之上,甜甜地脆脆地,一絕。3) 忌廉煙三文魚意粉雖然汁不是太多,但都夠味份量都夠兩個人share4) 香蕉朱古力多士配雪糕平時好少食方包類,因為怕烘得太乾,有戒口又熱氣。但係呢個厚多士烘的剛剛好,食完唔會喉嚨痛配上配料一齊食,居然食咗一半。5) 洛神玫瑰花茶飲得出加少少蜜糖。甜甜酸酸,絕對符合我的口味。 本來打
開始食評之前,有幾句想講左先:

到而家我都出左身,佢都堅持住其實都幾感恩。

感恩大家願意堅持,甚至轉型做多方面嘗試。
呢幾年大家都不容易,大家多啲支持呢一類cafe啦!

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

想不到平日都咁多人,好彩有book位!

落單要自己手寫,俾大家發揮下小宇宙。

Today’s order:
1) 凱撒沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2) 蜜糖雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
3) 忌廉煙三文魚意粉⭐️⭐️⭐️
4) 香蕉朱古力厚多士配雪糕⭐️⭐️⭐️⭐️
5) 洛神玫瑰花茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)

1) 凱撒沙律
沙律菜非常新鮮,煙肉碎都係自家親手整。
唔係乾爭爭果啲

2) 蜜糖雞翼

呢個雞翼絕對係水準之上,甜甜地脆脆地,一絕。

3) 忌廉煙三文魚意粉

雖然汁不是太多,但都夠味
份量都夠兩個人share

4) 香蕉朱古力多士配雪糕
平時好少食方包類,因為怕烘得太乾,有戒口又熱氣。
但係呢個厚多士烘的剛剛好,食完唔會喉嚨痛
配上配料一齊食,居然食咗一半。

5) 洛神玫瑰花茶
飲得出加少少蜜糖。甜甜酸酸,絕對符合我的口味。

本來打算搵個地方傾吓計,原來出品都幾滋味。不知不覺食多左,好邪惡呢🙈

唯一小扣分位係叫甜品既時候唔記得叫後上,結果甜品仲快過小食上。

因為有雪糕,所以要快快手食哂個甜品先食主菜,令到個意粉凍左。

大家落單時要記得啦🙈