2011-02-21 90 瀏覽
去元朗玩完,夜晚經過見話米芝蓮推介,見咁出名就入去試下.個裝修保留以前舊式老店風味,幾有懷舊感覺.雲吞撈麵-雲吞又實又細,餡料普通到得猪肉加蝦粒,味道極普通無層次,出面任何一間麵舖都好過佢,係個麵彈牙無鹼水味幾好!蝦子撈麵-朋友叫的,我無試所以不作評語.但佢地話不及澳門的多蝦子又無聽見佢地話好食,相信都係一般.淨水餃-唔覺特別好食味道又普通好似屋企包果D咁,見人寫話個湯好正,但我都飲到有味精味...服務方面:落單時個阿姐問我地個麵要唔要剪,我停左一秒去諗,佢即刻轉身用好唔友善既語氣同我講"你諗好先再叫我!"就走左去,咁既態度真係好唔得,唔知係唔係米芝蓮關係,所以唔憂做咁!價錢方面:$38一碟麵真係幾貴,就算個麵幾得,d雲吞唔掂都扣晒分,何況出面普通一間麵舖既雲吞都做得好過佢.整體來講除麵好食以外其他野都好普通,可能佢想保留最原始以前既味道,但就唔應該用呢個價錢.再加上服務又唔得,點配得上米芝蓮個名,相信唔係有人要求都唔會再試.
去元朗玩完,夜晚經過見話米芝蓮推介,見咁出名就入去試下.

個裝修保留以前舊式老店風味,幾有懷舊感覺.

係個麵彈牙無鹼水味幾好!

服務方面:

價錢方面: